Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nincs étvágyam?

Miért nincs étvágyam?

Figyelt kérdés
Már lassan 2-3 hete, hogy alig eszek (inkább csipegetek valamit. Egy napra egy valamilyen zsömle és teli vagyok..már fáj a hasam és enni akarok de amikor elkezdenék enni egyszerűen hányingerem lesz a kajától. Ma pl csak egy Snickerst ettem és máris tele voltam. A legfőbb bajom ezzel az, hogy heti 4-szer edzésre járok és félek, hogy egyszercsak összeesek a pályán..tudom, hogy ez nem játék, de nem tudok egy falatot sem leerőltetni a torkomon. Valami ötlet?

2016. máj. 22. 22:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát a legjobb az lenne, ha megkérdeznéd az orvosodat! Vitaminok, béres csepp, nagy kalóriatartalmú ételek...
2016. máj. 23. 09:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Tápanyag-, vitamin és nyomelemhiány a lehetséges ok. Főleg B-vitaminok, cink+folsav, fehérje. Zsömle, csoki nem tartalmaz kalóriákon kívül szinte semmi hasznos anyagot. Ha gond van az emésztéseddel, és fáj a hasad, házi zöldséges húslevessel sokat lehet rajta javítani, akkor is, ha csak a levét eszed. Lehet krémlevest is csinálni belőle. Ha jobban lesz a hasad, folytatásképpen puhára főtt zöldségekkel és főtt almával folytasd, és tojássárgájával, majd egész tojással. Nem baj, ha egyszerre nem eszel sokat. A gabonaféléket (kenyér, tészta, gabonapehely, süti stb.), hüvelyeseket, olajos magokat és a tejet próbáld meg elkerülni egy időre, mert felborult emésztés esetén nehezen emészthetők. Savanyított tejtermékekből natúr joghurttal, kefirrel próbálkozhatsz, de egyszerre ne egyél sokat.

Ha van még kérdésed, szívesen segítek, akár priviben.

2016. máj. 24. 11:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A levest megcsiáltam és tudtam is belőle enni..próbálkozom. egy fokkal már jobb. :)
2016. máj. 24. 18:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Joghurt és Normaflore, valószínű elromlott a bélflórád. Nekem is szokott lenni ilyen.
2016. jún. 2. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!