Mennyi a napi minimális vízszükséglet?
Figyelt kérdés
Azt természetesen tudom, hogy normál körülmények között 2-3 liter víz az egészséges.
De én nem normál körülményre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy pl. ha eltévedek valamilyen erdőben/valahol máshol a világban, vagy bármilyen globális katasztrófa történik akkor nyilván nem áll majd korlátlan mennyiségben rendelkezésre víz, tehát ami van azt be kellene osztani. Így arra lennék kíváncsi hogy ilyen esetben szerintetek mennyi víz lenne a minimálisan elengedhetetlen ahhoz, hogy viszonylag egészséges maradjak és az erőnlétem se csökkenjen le, vagyis mennyi az a mennyiség ami ilyen katasztrófa esetén elég a túléléshez?
2016. máj. 8. 07:16
1/1 anonim válasza:
Attól függ mennyi vizet veszítesz, vagyis mennyit izzadsz. Ha nem sokat szerintem 1 literrel is életben lehet maradni, esetleg egy kis fejfájás vagy puffadás társul hozzá. Ha a napi 1 liter folyamatos, az már rosszabb állapot. De ha sokat izzadsz ez nagyon kevés mennyiség, szerintem simán ki lehet száradni ennyitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!