Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan dobhatnam fel a cekla...

Hogyan dobhatnam fel a cekla turmixot?

Figyelt kérdés
Nem szeretem a ceklat de a jotekony hatasai miatt syeretnek fogyasztani. Hogy tudnam a legjobbat kihozni belole? Esetleg turmixon kivul mas tipp?

2016. ápr. 25. 14:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Olyan turmixot (még jobb a frissen préselt lé) készíts, amiben a cékla max. 1/6-a a mennyiségnek. Tehetsz bele lédús gyümölcsöket, répát, zellert, káposztából egy nagyon kicsit (vigyázz, mert nyersen csípős lehet a leve), zöld leveles zöldségeket (pl. spenót). Ezt tovább higíthatod vízzel, frissen, éhgyomorra fogyaszd és nagyon lassan idd.
2016. ápr. 25. 15:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Én szeretem sütőben sütve, fűszerekkel (mellé répa, fehérrépa feldarabolva, beforgatva oliva olaj, méz és kakukkfű+só+bors keverékébe). Az ecetes céklát utálom, a sült meg isteni (ezt is turmixolhatod) és édesebb is az íze.

Nyersen lereszelve adhatod zöldsalátához (rukkola, bébi spenót stb).

Lereszelve teheted fasírtba is.

Főtt céklát hidegen feldarabolsz és sózod-borsozod, pici majonézzel átforgatod, szeletelt mandulával megszórod, isteni köret!

Rizottó céklával és kecske-, vagy brie sajttal.

Turmixban pedig nyomd el az ízét ha nem szereted, tehát kicsi cékla, sok ... akármi más :)

2016. máj. 5. 00:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor még egy jó recept: cékla és alma felkockázva, mellé meggy (lehet fagyasztott is), fahéj, szegfűszeg, ezt felengeded vízzel és megfőzöd. Isteni kompót lesz belőle, a cékla ízét nem nagyon lehet érezni. Ezt még a gyerekeim is megeszik, pedig utálják a céklát. Ha nem elég édes, tehetsz bele pl. mézet. A friss cékla kicsit lassabban fő meg, ha nem akarod, hogy túl puha legyen az alma benne, akkor az almát csak a végén tedd bele kb. 5-10 percre.
2016. máj. 5. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!