Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A sokmagvas pékáru és a...

A sokmagvas pékáru és a korpás pékáru is teljes kiőrlésű?

Figyelt kérdés

Kapható sokmagvas kifli zsömle. ÉS korpás kifli is. Ezek ránézésre épp olyan barnák mint a teljes kiőrlésű kenyér.

Ugye a sokmagvas annyi lenne hogy nem csak búzaliszt hanem rozs árpa stb liszt is van/lehet benne.


Ezek is teljes kiőrlésűek?

Ha nem miben jobbak többek mint a mezei fehér lisztes cuccok?


2016. ápr. 24. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:

A sokmagvas csak annyit jelent, hogy a tetejére (vagy egy keveset a tésztába is) hintenek különböző magokból (len, napraforgó, szezám stb.), ettől még készülhet sima fehér búzalisztből vagy bármi másból (az előbbi a jellemző.) A korpás kifli is fehér lisztből készül, amihez utólag kevertek korpát legalább 10% arányban.

Teljes kiőrlésű lisztből az készül, aminél ezt fel is tüntetik, a korpás és sokmagvas nem ezt jelenti. Az, hogy miért jobbak, itt található:


[link]

2016. ápr. 24. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem (csak)a mag számít, hanem hogy barna v. félbarna kenyér-e
2016. ápr. 24. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi általában félbarna kenyeret fogyasztunk

(mag nélkül)

2016. ápr. 24. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!