A sokmagvas pékáru és a korpás pékáru is teljes kiőrlésű?
Kapható sokmagvas kifli zsömle. ÉS korpás kifli is. Ezek ránézésre épp olyan barnák mint a teljes kiőrlésű kenyér.
Ugye a sokmagvas annyi lenne hogy nem csak búzaliszt hanem rozs árpa stb liszt is van/lehet benne.
Ezek is teljes kiőrlésűek?
Ha nem miben jobbak többek mint a mezei fehér lisztes cuccok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A sokmagvas csak annyit jelent, hogy a tetejére (vagy egy keveset a tésztába is) hintenek különböző magokból (len, napraforgó, szezám stb.), ettől még készülhet sima fehér búzalisztből vagy bármi másból (az előbbi a jellemző.) A korpás kifli is fehér lisztből készül, amihez utólag kevertek korpát legalább 10% arányban.
Teljes kiőrlésű lisztből az készül, aminél ezt fel is tüntetik, a korpás és sokmagvas nem ezt jelenti. Az, hogy miért jobbak, itt található:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mi általában félbarna kenyeret fogyasztunk
(mag nélkül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!