A kövér nők többsége miért "beteg"?
A legfőbb kérdésem inkább az lenne,hogy miért csokoládét ír fel nekik az orvos, mint gyógyszert?
Hogy kicsit érthetőbb legyen:
Ahány kövér lányt ismerek, szinte kivétel nélkül mind azt állítja,hogy neki betegsége van,azért kövér.
Ugyanakkor a különböző közösségi oldalakra folyamatosan posztolják, akár este 10-kor is, hogy egy akkora adag csokiöntetes palacsinta készült el, ami még egy lovat is kiütne.
Akarva akaratlanul is, észreveszem,hogy a munkahelyemen is 5 különböző fajta/féle étellel térnek vissza a büféből, ugyanakkor depiznek a súlyuk miatt.
Ezt írja fel az orvos, ha ez egy betegség?Vagy miért kell ez?
Természetesen nem olyan nőkről van szó, akik túl vannak 3 gyereken, meg 40 felett, 20-as éveikben járó, fiatal lányok/nők.
Maximálisan tisztában vagyok vele,hogy van aki tényleg beteg, de ez nagyon csekély szám, és mindegyik e mögé akar bújni.
Csak nem értem miért jó átverni önmagunkat, és így leélni az életet?
Én is kövér gyerek voltam, anyukám kb. 10 éves korom óta rokkant nyugdíjas volt, egész nap itthon volt, és nagyon jól főzött...képzelhetitek, minden étkezésnél volt desszert, de néha előétel is.
15 évesen 100 kg voltam....
20 évesen meg csont és bőrre fogytam, most meg normális testalkatom van.
Nem fogyókúráztam, csak nem zabáltam két pofára mindent.Éhezni sem éheztem, de persze megszenvedtem, és szar volt nem bezabálni mindenféle finomságot, de mégis sikerült...
Férjem is 120 kg-s volt 15 évesen és most 80, tehát ilyen is van, de nem ez a gyakori.
Én pl állandóan jojozóm. Képes vagyok 10-15 kilókat hízni, aztán le is fogyni, hogy utána újra meghízzak és megint lefogyjak. Ez se jobb. (Bár egyre hamarabb kapok észbe. Most pl 6 kg-nál megálltam). Sose fogtam betegségre, ez nálam inkább pszichés. Ha rossz passzban vagyok akkor eszem, ha jól vagyok, akkor fogyok.
Jaj, mert könnyebb azt mondani, hogy beteg vagyok, mint bevallani, hogy folyamatosan zabálok.
;)
Egyébként szerintem a mértéktelen evési kényszer is betegség. Ugyanolyan függőség, mint a többi.
Sosem értettem, hogy miért elfogadható megszólni a kövér embert, miközben a bagósok, az alkoholisták vagy a számítógépes játékfüggők mellett simán elsétálunk. Valóban nem olyan látványos, de ugyanolyan káros, mint a zabálás.
"Csak nem értem miért jó átverni önmagunkat, és így leélni az életet?"
Lehet,hogy félnek a változástól.Ami megszokott,az kényelmes,így belelustulnak.Nem kell változni,nem kell diétázni,mozogni,viszont lehet másra mutogatni(genetika,betegség,akármi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!