Magas a véremben található zsírsejtek száma, pedig nagyon vékony vagyok. Mivel segíthetek ezen?
A koromhoz és magasságomhoz képest atletikus alkatnak számítok, 170 cm magas és 59 kiló vagyok (29/F). Sehol egy deka zsír nincs lerakódva rajtam, kiskorom óta rendszeresen sportolok, jelenleg heti kétszer futok 2-2 kilométert, és 3-szor járok edzőterembe is hobbi szinten gyúrni, nagyon nehezen hízok, bármit is eszem. Külsőre számlás, sportos, de alapvetően vékony vagyok.
Nemrég elmentem vérvételre, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a koleszterinem picivel a véremben található zsír tekintetében meg 2,5*-ösen a felső határ felett vagyok (17-es maximális érték mellett nekem 51 volt a zsír :O ).
Egyszerűen nem értem ezt, hogyhogy nem hízom akkor, ha ennyi zsír "van bennem"? Mit javasoltok, mit tegyek, hogy egészségesebb legyen a kórképem? Eddig nem vetettem meg szinte semmilyen jó magyaros ételt, sem a csokit, vagy cukrokat, havi 2-3szor a gyors kaját, mivel külsőleg úgy láttam, hogy semmilyen hatással nincsenek ezek rám, de úgy tűnik rejtve mégis. Tudnátok javasolni speciális termékeket, amikkel az érték javítható, esetleg olyan dolgokat is írnátok, amiket érdemes elhagyni ezentúl?
Külsőre szálkás vagyok, nem számlás, bocsánat az elírásért :P
A Triglicerid szintem magas amúgy, ha ez segít :)
"Eddig nem vetettem meg szinte semmilyen jó magyaros ételt, sem a csokit, vagy cukrokat, havi 2-3szor a gyors kaját" - ezt mind el kellene hagyni, a zsíros-cukros-fehér lisztes termékek garantáltan nem tesznek jót
Ilyen étrend mellett nem is értem, hogy lephetett meg téged az eredmény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!