Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik az egészségtelenebb?...

Melyik az egészségtelenebb? Túl sok édesség fogyasztása vagy gyakori alkoholfogyasztás?

Figyelt kérdés
Úgy értem a két dolgot hogy ha valaki megeszik naponta egy jó adag édességet, vagy hogy naponta, vagy majdnem naponta iszik egy kis alkoholos italt. Az alkohol vagy a túl sok cukor van rosszabb hatással a szervezetre hosszabb távon?
2016. ápr. 4. 08:21
 1/6 Sangrian ***** válasza:
16%

A rák ott terjed ahol cukrot talál. Hogy azt elkezdje felemészteni és az kilakuljon.

Így hát a cukros ételek. Túl sok belőlük. Károsabbak.

Napi 3*1 deci bor az maga az egészség. ;)

2016. ápr. 4. 08:31
 2/6 anonim ***** válasza:
47%

Akkor miért állít elő mindeből, mit elfogyasztunk cukrot a test???? Vércukorszint.... érted? A sejtek cukorral táplálkoznak, nem zsírral meg minden szarral, cukorral.

Átgondoltad a f a s z válaszodat??

2016. ápr. 4. 09:55
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

Azért illik tudni, hogy a cukor és a cukor között különbség van és a szervezet milyen cukrot állít elő.

Most akkor mi fájj jobban: ha egy tíz kilós beton esik a lábadra, vagy egy tíz kilós vasdarab?

2016. ápr. 4. 10:27
 4/6 anonim ***** válasza:

"A rák ott terjed ahol cukrot talál."

Erre válaszoltam. Te is olvashatnál a sorok közt, te okoskodó f o s.

2016. ápr. 4. 10:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Mindkettő káros (és mindkettő komoly függőséget tud okozni) ,de szerintem az alkohol sokkal károsabb ,majdnem naponta fogyasztva!

Mellesleg ha megeszel egy JÓ MINŐSÉGŰ csokoládét ,az egészséges a szervezetnek!

2016. ápr. 4. 14:47
 6/6 anonim ***** válasza:

A jó csokoládéban eleve alig van cukor...

Jó kérdéseid vannak, kérdező. Én mindkettőt kerülöm, mert nekem egyik sem jó, főleg, ha cukrosak, alkalmilag persze beférhet, ha jólesik. Persze azért nem lehet válaszolni semmiképp, mert nincs semmi konkrétum. Egy kis alkoholos ital, ez mégis mi? Ha egy deci jóféle vörösbor, az bekavarhat ebbe-abba a testben, de hogy nagy roncsolást nem okoz, s előnyei is vannak, az közismert tény, azt hiszem. De ittam egyszer egy korty rossz bort (még mindig semmi nagyobb mennyiség vagy tömény, csak bor) és kikészültem tőle, az tuti sokkolta a szervezetemet.

S az édességek sem egyformák. Nyilván szénhidrátdúsra gondolsz, az a tipikus, de azok is erősen különböznek. A már említett csoki inkább kakaó és zsír, némi cukorral, de eleve nem kell belőle sok. Sosem értem, mi bajuk van vele az embereknek, akár fogyókúrázók esetében... Jobbára ártalmatlan s meg tud lenni a szerepe.

De van édesség, amiben tápanyag kb. semmi, inkább merő üres cukor. Na az durva, a testünk igényeihez nem passzol.

Alkoholból is van erősen cukros (pl. tokaji aszú) és szinte teljesen szénhidrátmentes (sok tömény ilyen, vodka, whisky...). Az alkohol egy külön cucc, 7kcal/grammos energiatartalommal. Attól még a ketózisba bekavar.

No igen, nem teljesen mindegy, hogy valaki cukorral vagy zsírral működik... Az utóbbi esetben sokkal durvább tud lenni a sok cukor, amire a test nincs felkészülve s a sejtek nem hajlandók felvenni egy ideig...

2016. ápr. 5. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!