Az L-aszkorbinsav természetes eredetű? Savasít vagy lúgosít?
Figyelt kérdés
2016. márc. 28. 23:46
1/5 anonim válasza:
2/5 A kérdező kommentje:
A C vitamin lehet L- aszkorbinsav (természetes eredetű) vagy D-aszkorbinsav (szintetizált). Azért kérdeztem rá, hogy az L-aszkorbinsav természetes eredetű-e, mert van ahol azt állítják, hogy az és van ahol azt állítják, hogy szintetikus. A válaszod semmit sem segített.
2016. márc. 30. 13:51
3/5 A kérdező kommentje:
A gyümölcsökben is sav van, mégis sok gyümölcs lúgosítja a szervezetet, mert az emésztése lúgokkal történik.
2016. márc. 30. 13:54
4/5 anonim válasza:
Mindegy, hogy szintetikus vagy sem, a molekula ugyanaz. Második felét nem tudom, sokak szerint csak mítosz az egész.
5/5 anonim válasza:
Itt mindent megtalálsz a molekuláról: [link]
Az L-aszkorbinsav, más néven C-vitamin természetes forrásokban is megtalálható, de szintetizálni is lehet. A végeredmény ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!