Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az L-aszkorbinsav természetes...

Az L-aszkorbinsav természetes eredetű? Savasít vagy lúgosít?

Figyelt kérdés

2016. márc. 28. 23:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az L-aszkorbinsav többnyire természetes eredetű, de szintetizálni is tudják, és ahogy a nevéből láthatod: sav. Egyébként ez a C-vitamin.

[link]

[link]

2016. márc. 29. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
A C vitamin lehet L- aszkorbinsav (természetes eredetű) vagy D-aszkorbinsav (szintetizált). Azért kérdeztem rá, hogy az L-aszkorbinsav természetes eredetű-e, mert van ahol azt állítják, hogy az és van ahol azt állítják, hogy szintetikus. A válaszod semmit sem segített.
2016. márc. 30. 13:51
 3/5 A kérdező kommentje:
A gyümölcsökben is sav van, mégis sok gyümölcs lúgosítja a szervezetet, mert az emésztése lúgokkal történik.
2016. márc. 30. 13:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindegy, hogy szintetikus vagy sem, a molekula ugyanaz. Második felét nem tudom, sokak szerint csak mítosz az egész.
2016. ápr. 30. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Itt mindent megtalálsz a molekuláról: [link]

Az L-aszkorbinsav, más néven C-vitamin természetes forrásokban is megtalálható, de szintetizálni is lehet. A végeredmény ugyanaz.

2016. ápr. 30. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!