A só nagyon fontos a azervezet számára. A nátriumhiány többek között fejfájást okoz. Persze, agyógyszergyártóknakaz a jó, ha fájdalomcsillapítót eszel a só helyett. Én mindent nagyon sósan eszem, sőt van úgy, hogy egy félmarék sót megeszek csakúgy magában.
Egyébként a vadak is esznek sót, ezért teszik ki nekik a nyalósót, érdekes, mégsemk apnak infarktust.
2016. márc. 27. 20:27
13/17 anonim válasza:
A só alapvetően létfontosságú, de ahogy a mondás is tartja, a jóból is megárt a sok. Tehát napi 2-3 gramm mindenképp kell, ennél több már plusz teher a szívnek meg a veséknek. Máskülönben meg ha lecsökken a só mennyisége a szervezetedben érezned kell, hogy nem tudsz úgy összpontosítani a feladatodra se.
2016. márc. 29. 13:03
14/17 A kérdező kommentje:
Nekem mutattak olyan Erdélyből hozott, ott bányászott kősót aminek a csomagolásán már E betűcske volt feltüntetve.
Rákerestünk és igencsak káros anyag volt, ami fehér,kristályos szerkezetű, a sóval könnyen összetéveszthető.
A saját szememmel láttam a bontatlan csomagolást.Eredeti volt.
Ami a "táplálékban",élelmiszerben van az nem elég?
2016. márc. 29. 14:51
15/17 anonim válasza:
#8 vagyok. Helyesbítek nacl-t keverik kcl-el. Ez a keverék pedig azért nem jó, mert a kálium a nátriumnál kb 60%-al lassabban ürül. Ha a kálium-nátrium egyensúly felborul, az szívleállást okoz kcl oldattal állítják le a szívet szívműtétnél, illetve halálbüntetésekkor is kcl oldat az egyik injekció mindkettőnek utána lehet olvasni fenn van neten. Természetesen patkol el senki egy csipet sótól a húslevesben, de hosszú távon ezt vagy ilyen arányban használni nem jó. A patikát és külföldi rendelést azért javasoltam, mert költséghatékonyabb és az tisztán nacl. Amúgy tipp aki szereti, 100g olajbogyóban ca. 2400 mg nátrium van, a napi javaslat 3000mg.
2016. márc. 29. 16:47
16/17 anonim válasza:
Mi a hemoblin? Az só imunizálja és oxigént fog szállítani. A test 65%ban üríti a nacl naponta. a kalium sejtekben 2-4% naponta ha ez nem így lenne meghalnánk egyből.:) A só kell és mint mindent mértékel. A sportolóknak nyáron mindenkinek 25gramm minimum . és nem 3 gramm. ahogy a mostani menzákon tilos a só.xD
2016. ápr. 6. 16:54
17/17 anonim válasza:
13 mas a vese épp a sót nem tudja jól megfogni, mert méregtelenítésképpen a sót dobja el magától.:) Nyáron nyugodtan 25gramm is mehet. csak tiszta só. És miellött vagdaloznál régi só mértéke is ez volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!