Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most együnk sót vagy se?

Most együnk sót vagy se?

Figyelt kérdés

Kikiálltották egészségtelennek.

Azt mostanában kezd megint egészséges lenni.

Régen aranyárban mérték.

[link]


Itt ez a cikk.


Annyi nem elég amennyit a táplálkozással beviszünk?

Mindenben van só. Kenyér,majonéz,felvágott,csoki,chips.

Az nem elég? Minek még sózni.

Van ahol meg már ezt is soknak tartják.

Most akkor mi van?



2016. márc. 25. 17:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Az árából nem induljunk ki , a drog is drága mégse egészséges és ami rég volt az már múlt . A kristályosított holmik nem hasznos dolgok , és rejtetten ahogy írtad sok minden tartalmazza . A verejtékkel és a váladékkal megfázáskor pl a többlete távozik , ha szükséges lenne akkor bennünk maradna .
2016. márc. 25. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:

"...ha szükséges lenne akkor bennünk maradna ."



Éppúgy, mint a víz, a levegő, rostok...😜

2016. márc. 25. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
59%
Mértékkel.
2016. márc. 25. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos, ez eléggé köztudott. Nyáron még a rádióból is az folyik, hogy pótoljuk a sót...


Én elvileg egy kicsit kevesebbet eszem, mint kellene, némely napokon sokkal kevesebbet... De amíg nem érzem hátrányát, nem erőltetem magam rá.


A felsorolt ételek nem minden, azokat pont nem eszem. Alapanyagokat veszek és sok ételt nem sózok, mert édesség és nem kell... Amit kell, azt sózom rendesen, de szerintem így sem jön össze az elvileg szükséges szint. De mondom, nekem így jó.


Régen hogy voltak meg az emberek, amikor még nem tudták sózni az ételeket? Milyen alapanyagban van sok só? Mert a testnek azért akkor is kellett s ha nem is vittek be eleget, a túl kevés azért gondot okozhatott volna, nem?

2016. márc. 25. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
A vaddisznó ételét se sózza senki.
2016. márc. 25. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

1. Nem mindegy, milyen sót használsz. A finomított só tényleg káros, ezzel szemben a természetes adalékanyagmentes bányászott vagy tengeri sóban rengeteg ásványi anyag van.

2. Ebből következik, hogy utóbbiból bármennyit ehetsz, amennyit kívánsz. A chipsre és egyéb egészségtelen ételekre nem ilyet tesznek.

3. Az orvostudomány kezd már rájönni, hogy a sófogyasztásnak semmi hatása nincs a betegségekre, se a magas vérnyomásra.

4. Az ún. vízimajom-elmélet magyarázatot ad arra, hogy nekünk miért kell a só, szemben a vaddisznóval, és arra is, miért izzadunk és miért van sós könnyünk. Egyébként a kecskék és a majmok is szeretik a sót.

5. Vannak sóérzékeny emberek is, nekik tényleg vigyázniuk kell a mennyiségre, de ez elég ritka.

6. Biztosan lehet kevés sóval is élni, de minek, ha finomabbak tőle az ételek?

2016. márc. 26. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek a 6-os válaszolóval, mindenkinek ajánlom az írását! Kell a jó minőségű só, szüksége van rá a szervezetnek, nem befolyásolja a vérnyomást és egyéb betegséget sem okoz...a felesleges sót egyszerűen kipisiljük.. Múlt hétvégén egy szemináriumon is ezt hallgattam egy neves előadótól. Jaa és nem idevág, de mindenkit megkérnék, hogy a D3 vitamint kezdje el csepegtetni minden nap olyan 5-10 ezer NE (nemzetközi egységet), nagyon nagy szükség van rá és ilyen mennyiségben a tévhitek ellenére sem lehet túladagolni. Már tapasztalatok vannak a daganatok kezelése terén is vele...
2016. márc. 26. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
A legtöbb bolti só kálium klorid. Az valóban nem jó. A rendes konyhasó nátrium klorid kell. Ezt tisztán patikában tudod megvenni csak. Ha jól tudom, már vényköteles, beszéld meg a háziorvossal, vagy ausztriából tudsz még rendelni. Guglizz rá.
2016. márc. 26. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
Parajdi is tökéletes, meg a Himalája só is, én mindig azt használom, nem kell ide patika!
2016. márc. 26. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
A bolti sók nem kálium-kloridok. Egyrészt annak az íze nem olyan. Másrészt, ha kifut a leves, akkor a láng nem fakó ibolya, hanem sárga lesz. Persze van benne kálium-klorid is, de nem pont az lenne a baj, ha csak nátrium-klorid lenne benne?
2016. márc. 26. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!