A Mizo Laktózmentes tej tényleg nem teljesen laktózmentes?
Olvastam egy cikket, és abban azt írták hogy ettől a tejtől ugyanúgy rosszul lehetnek a laktózérzékenyek, mivel nem kivonják az laktózt, hanem hozzáadnak enzimet, amivel legtöbb esetben nem tud mit kezdeni a szervezet, ezért hasmenésünk lesz tőle. Ez igaz? És tényleg csak a Sparos laktózmentes tej jó?
Előre is köszi, a hasznos válaszokért megy a plusz.
egyik laktóz mentes termékből sem tudják kivonni a laktózt..., minden terméknél olyan enzimet adnak hozzá, aminek a segítségével a szervezet le tudja bontani
ez a sparos pedig hülyeség..., rengeteg jó márka van
ezt az oldalt olvasgasd
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, és a linket is! Tehát akkor ez lutri, vagy meg tudod így emészteni, vagy nem.
Ment a plusz, ahogy ígértem.
Na igen, a laktózt tényleg nem vonják ki.
Ha nem vagy eszméletlen mértékben laktózérzékeny, akkor jó eséllyel beválnak ezek a laktózmentes cuccok. Nekem a Mizoval sincs semmi gondom (bár csak kávéba szoktam tenni), de mondjuk sima sajtok közül is van, amit meg tudok enni. Meg a laktáz enzim tabletták is elégnek bizonyulnak, ha olyan van.
Annak, aki abszolút rosszul tolerálja, jobb, ha kerül mindenféle tejterméket. De ilyenkor lehet inkább az a baj, hogy nem, vagy nem kizárólag a laktózra érzékeny az illető.
Te tudod mennyit vállalsz be, nekem az orvosom azt mondta, hogy kísérletezgessek, hol a határ. Nem mondom, hogy kellemes, de így legalább tudom mi az, ami nem jöhet szóba semmiképp és mi az, amit bírok. Ha kipróbálod a Mizo tejet, rögtön kiderül, nálad beválik-e vagy sem. :)
A Mizo laktózmentes tej a laktózérzékenyeknek (igy nekem is) hasonló panaszt okoz, mint a normál tej.
WC téma :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!