Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészségügyi okok miatt vegán...

Egészségügyi okok miatt vegán életmód. Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire fáradt?

Figyelt kérdés
Az orvosom javaslatára néhány hónapig vegán életmódot kell folytatnom. Van egy két dolog(túró,sajt,hal) amit néha azért meg fogok engedni magamnak,mert ezek nélkül nem bírnám. A problémám az,hogy rettenetesen fáradtnak érzem magam mióta így étkezem.(1 hete) Idővel lehet jobb a helyzet? Valakinek valami tipp esetleg?

2016. márc. 14. 17:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
24%

Nem véletlenül vagy fáradt, a vegán étrend konkrétan tönkre fog tenni. Ha csak húst nem ennél, tojást, halat és állati zsiradékot igen, úgy még OK.

Lehet, hogy semmi baj sincs a koleszterineddel. Vagy lehet, hogy nem is az étrended okozza a túl magas k.szintet (a tojás és a húsok biztosan nem). Olvasd el ezt:

[link]

2016. márc. 14. 23:20
 12/21 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy vicces lenne, ha vegán helyett elkezdenél paleózni, és pár hónap múlva visszamennél tökéletes koleszterinszinttel a dokihoz :)

Én pár hónapja paleózok és tökéletes lett a véreredményem, beleértve a koleszterint is, pedig sok húst, tojást, belsőségeket (pl. velő) és zsírt eszek napi szinten.

2016. márc. 14. 23:38
 13/21 Bakk László ***** válasza:
89%
Valahogy egyetlen vegán hozzászólást sem olvastam eddig, csak húsevők antiokoskodását. Szóval én vegán vagyok és sportolog erőtlenedés nélkül. Az étrend nem olyan, hogy elhagyom a húst, és eszem tovább, amit eddig, hanem teljesen új alapanyagok bevonását jelenti. Két köyvet feltétlenül szerezz be: Hémangi Dévi Dászitól az állati finom növényi ízeket és Steiner Kristóftól a Kristóf konyháját.
2016. márc. 16. 07:45
 14/21 anonim ***** válasza:

Ajánlom a virágport.

Hüvelyesekkel hogy állsz?

2016. márc. 16. 16:49
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem bántom a vegán étrendet s én csak ketózom, de nem eszem húst s tudom, hogy milyen, amikor az embert lenyomja a sok szénhidrát s hiányzik a zsír... Van, aki boldog vegánként (milliószor leírtam már a gyk-n, hogy minimáélis kiegészítéssel simán be lehet vinni mindent, izmosodni lehet ésatöbbi, vannak vegán erősemberek is), van, aki belebetegszik.

A kérdező vagy nem tudja, hogyan kell megfelelően vegán módra élni (miért is tudná? nem is akarja, nem is teszi, csak rá akarják szorítani) vagy nem is való neki ez az egész. Nem akar vegán lenni kicsit sem, csak gyógyulni. S nem tudok róla, hogy a valakire rákényszerített vegán étrend lenne a tuti koleszterinproblémáknál. Hiszen sokan egészen más étrenden javulnak meg e téren. Ezért lenne jobb más utakat próbálni.

2016. márc. 16. 17:11
 16/21 anonim válasza:

Sportolni kellene, kocogni, futni hogy beindítsd a vérkeringésedet, mozgásba hozni az izületeket, izmokat.

Ezt mindenki elfelejti, pedig legalább olyan fontos, itt a tavasz!

2016. márc. 18. 12:32
 17/21 anonim ***** válasza:

"Az étrend nem olyan, hogy elhagyom a húst, és eszem tovább, amit eddig, hanem teljesen új alapanyagok bevonását jelenti. " Ez így teljesen igaz. Az a vegán étrend, amelynek nem része a kenyér és finomított szénhidrátok, az étolaj és margarin, valamint a tejtermékek és a szója, és inkább a zöldségek, gyümölcsök, hidegen sajtolt olajok, illetve megfelelően társított fehérjeforrások fogyasztását helyezi előtérbe, sokkal egészségesebb étrendet jelent az átlag étrendhez képest. Viszont ha ezt kiegészítenénk hallal és tojással, még jobb lenne (omega 3, esszenciális zsírsavak, vitaminok szempontjából). Máskülönben muszáj étrendkiegészítőkkel pótolni a különféle hiányokat. És akkor még nem vettük számításba, hogy sokan érzékenyek a gluténra, a földimogyoróra, és nehezen emésztik meg a száraz hüvelyeseket.

A sport is fontos, mint ahogy a D-vitamin kiegészítés és a napozás is, de még sok mindent fel lehetne sorolni.

2016. márc. 18. 13:23
 18/21 anonim válasza:

Rengeteg fokozata van a vegetáriánus életmódnak, és fokozatosan érdemes átállni egyikről-másikra. Mindegyik más anyagcserét eredményez a testben, ami min. 3hónap alatt megy végbe. Tehát 1 hetes diétáról nem érdemes nyilatkozni.

Anyagcseréről egy példa. Ha 3hónapig csak nyersen eszel gyümölcsöt, magvakat, zöldségeket, és ezután 1 étkezés alkalmával akár csak halat eszel, borzasztóan rosszul fogod érezni magad, hányingered lesz, legyengülsz. Elég elgondolkodtató.

Erre válaszoljon egy fiziológus, dietetikus..

2016. márc. 18. 15:34
 19/21 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó, ez elgondolkodtató és tényleg van benne igazság.
2016. márc. 18. 16:06
 20/21 anonim válasza:

Ajánlom a kérdező figyelmébe a fáradtsággal kapcsolatosan. Mind2-őt olvasd el!

[link]

[link]

2016. márc. 19. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!