Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szállkásító étrend?

Szállkásító étrend?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit kellene ennem. Azt tudom (már ha jól) hogy itt az a lényeg hogy a zsírok fehérjék növelése és a szénhidrát csökkentése. De nem tudok étrendet kitalálni neten is kerestem bár ott nagyon elteroeket találtam. Amit tudni kell rólam 17/F 117kg 200cm. Szeretnék nyár vegegig valahogy kinézni. Akarat van mert egy honapja dobtam a regi étrendet most gyümölcsöt es zabpelyhet is eszek. Hetente 2x jarok edzzeni de ugye az étkezések mulik minden. Köszönöm a segítséget ha tudtok :))
2016. márc. 5. 15:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Hol olvastad a zsírok növelését? Lehet úgy is, de nem az a tipikus szálkásító étrend, hanem a 0,5 g/ttkg zsír, 2g/ttkg fehérje s annyi ch, amivel megfelelően fogysz.

Igazából a nettó testtömeg számít, de az egyszerűség kedvéért a bruttóval szoktak számolni, hájas embereknél ez kevésbé célszerű.

Ez a tipikus, sokaknál bevált módszer, de akinek nem fekszik, az használhat mást. A fehérjét nem érdemes sokkal lejjebb vinni (de emberfüggő, kinek mennyi kell feltétlenül), a zsír is kell, de hogy több zsírral és kevesebb szénhidráttal vagy fordítva szálkásít az ember, az szabadon választható, illetve kinek mi jön be.

A netes tipikus szálkásító étrendeknél akkora eltérést nem láttam, bár tény, hogy csak átfutom őket néha, mert nekem személyre szabott van, gyökeresen más makrókkal.

A többség heti 3-szor edz, de a 2 is jó lehet, van, akinek kell annyi regenerálódás vagy egyszerűen így jön ki. Ha rendesen edzel s eszel, akkor nem maradhat el a hatás.

Hogyan eszel most?

2016. márc. 5. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Ajánlanám neked az inzulinrezisztenciára ajánlott diéta alapelveit elsajátítani. (Neked nyilván nem 160 gr CH diéta kell, viszont az alapelvek működnek akkor is, ha mondjuk 200-at eszel.)
2016. márc. 5. 18:18
 3/5 Szintis Zoli ***** válasza:
Mik az inzulinrezisztenciára épített diéta alapelvei, véleményed szerint?
2016. márc. 5. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Cukor és fehérliszt kerülése, a napi szénhidrátmennyiség elosztása több kisebb étkezésre annak figyelembe vételével, hogy mikor és mennyi gyors illetve lassú szénhidrátot szabad fogyasztani.
2016. márc. 7. 14:25
 5/5 Szintis Zoli ***** válasza:

Így van.

Milyen az inzulinérzékenység este (18:00-20:00 óra körül) és a inzulinérzékeny diéta a napi ch bevitel hány százalékát teszi a vacsorára, utóvacsorára?

2016. márc. 7. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!