Miért gondolok egész nap az ételekre? Úgy érzem megbolondulok. Többi lent.
November óta váltottam életmódot, sajnos rosszul - utólag belátom, sok mindent nem tudtam és úgy kezdtem el diétázni, sportolni. 63 kg-ról 52-re fogytam le, de mivel koplalás is volt, (amit akkor fel se fogtam,hogy az lenne) így sajnos nem arányosan fogytam le. Szóval a koplalás miatt teljesen kiéheztettem magam, úgy február óta próbálok normálisabban enni, de így is rengeteget gondolok az ételekre, konkrétan egész nap azt várom, hogy ehessek:/ Lefekvés előtt is ezen kattogok, így aludni sem bírok rendesen..tényleg úgy érzem, megbolondultam! :( Ilyenkor mi a teendő?
Egy elkeseredett 20 éves lány (bocsi, hogy hosszú lett).
Tudnál írni részleteket? Mert így sok érdemi információt nem tudok írni.
A lényeg, hogy tápláló ételeket egyél, és hogy minden étkezésnél jóllakj, legalább napi háromszor.
Miért akartál ennyit fogyni? Mit jelent pontosan az életmódváltás?
A koplalástól nem fogy aránytalanul az ember, az ugyanúgy genetika, hogy honnan fogy...
Kérdés, most mit és mennyit eszel? Mert ha még mindig túl keveset, akkor jó, hogy csak ételre tudsz gondolni, én is ilyen vagyok, ez szerintem teljesen normális.
Az étrend s az időzítés is rengeteget számít. Én lazán tudok éhezni bőven a kalóriaigényem fölött, ha nem jó az étrend vagy rosszul osztom el. De jelentős deficitben is jól tudok lakni egész napra, ha igazán jól csinálom.
Amennyiben megfelelően eszel, akkor ez még lelki s eltart egy ideig, míg lecseng. De inkább azt gondolom, hogy még mindig nem eszel rendesen.
Ha térfogatra sokat szeretnél enni, azt is megteheted, persze könnyű zöldségételekkel, levesekkel...
Igazabol nem volt kituzott celom suly ugyileg, csak azt szerettem volna,hogyha tukorbe nezek, tetsszen,amit latok.
Egy atlagos napi etrendem:
Reggeli: tk kenyer/kifli,sonka,zoldsegek,sajt*
A reggelit 5kor eszem meg,munka miatz koran kelek.
Tizorai:40g zabpehelybol,fele tej-vizzel,alma/banan/narancs,fahej,dio/mogyoro
Ebed:3tojasbol tojasrantotta,zoldsegekkel*
Sult csirkemell,szinten zoldsegekkel, vagy ha olyat foznek anyaek, amit megmerek engedni magamnak,pl fozelek, serteshusi..ritkan teszta.
Utana pedig vacsira 140g turo+joghurt,meggyel es korpovit keksszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!