Miért fingok folyamatosan? (10-15 percenként)
Egyszerű
Vagy olyat eszel, ami fingat vagy pedig van valami ételallergiád/intoleranciád.
Pár tipp: laktóz, glutén, tejfehérje...
Tejfehérje is a laktóz miatt nem? Zabálok amúgy, múltkor chilisbab volt a menü, de azt tudom, hogy attól beindul. Viszont, ha csak valami könnyebb csirke/rizs/tartár, meg szendvicsnap, akkor is.
És sajnos mindent rohadtul csípősen szeretek enni, bár nem tudom ettől lehet-e...
Laktóz intoleranciára, nem is gondoltam. Nagyon tejes vagyok.
Ki kell próbálnod, hogy 2 hétig teljes mértékben kerülöd a tejet és a glutént is. Ha javul a szitu, akkor lesz némi átgondolni valód az étkezéseddel kapcsolatban.
Vigyázz, mert brutálisan sok dologban van ezen ételszármazékok valamelyike.
Ráadásul, hogy a teszthez tiszta körülményeket biztosíts, nem ehetsz deklaráltan fingató kajákat sem.
El kéne menned egy dietetikushoz első körben. A laktózt és a glutént is tudják tesztelni, bár az sem lesz kellemes.
Első lépésben érdemes elmenni egy mindenre kiterjedő allergiavizsgálatra (háziorvos ad beutalót allergológiára és vérvizsgálatból sokkal több minden kiderülhet).
Utána kérj segítséget a háziorvostól vagy allergológustól, hová mehetsz dietetikushoz.
De az is lehet, az allergológus vagy a háziorvos még ad beutalót gasztroenterológushoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!