Van itt vki aki fenilketonúriás? Mit eszel egy nap, le tudnád írni? Hogy néz ki egy napi menüd?
Szia!
Nálunk így nézett ki a tegnapi napi menü:
- reggeli: müzli lp tejjel
- tízórai: pizzás csiga
- ebéd: "palóc" leves, zöldséges rizs
- uzsonna: narancs
- vacsi: melegszendvics
Általánosságban az alábbiak mondhatóak el:
Reggeli: tojásrántotta, müzli, valamilyen szendvics melegen vagy hidegen (vajkrémes, pástétomos, LP szalámis vagy a normálok közül beilleszthető felvágott, de ezt szigorúan számolva!, sajttal, zöldségekkel, majonézzel, mustárral, csokikrémes, zsíros kenyér), Nap mint nap joghurt, kakaós vagy pizzás csiga, briós, néha sajtkrém is szokott lenni, de csak mérve, mivel sok benne a phe. Kenyér, zsemle vagy kifli.
A vacsira készül a fentieken kívül palacsinta, gofri, lángos.
Tízórai, uzsonna: gyümölcs, Geszti Eszti, ha úgy van számolva, akkor Kinder Pingvin, piskóta, főleg a kakaós fogy ;), de a gyümölcs torta se romlik meg. Müzli szelet vagy sport csoki. Természetesen fehérjeszegény ropi, kekszek, befőtt.
Ebéd: mindenféle leves, főleg zöldség és gyümölcs, de szűrve húsleves is fogy.
A második lehet főzelék, rakott zöldség, rakott tészta, rántott cuccok (sajt, zöldségek pl: hagyma, répa, a rántás is lehet többféle), töltött zöldséggel is vannak próbálkozások, de az még nem az igazi :D Zöldség pörköltként vagy sütve.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Kérdezz nyugodtan.
Te mit eszel ma?
Jaj, hát nagyon szépen köszönöm! :) Igazán sokat segítettél! :)
Én igazából nem vagyok beteg. Orvostanhallgató vagyok, és a PKUból tartok előadást, aminek egy mintaétrenset is tartalmaznia kell. Amihez nem nagyon találtam segítséget, mert az nagyon szuperül le van írva hogy mit lehet enni mit nem, de nem tudtam elképzelni egy napi menüt magamtól, nincs mihez viszonyítanom.
De így már van, szóval köszi mégegyszer, minden jót nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!