Szénhidrát és zsír függőség, hogyan kezeljem?
Szóval a problémám, hogy egyszerűen a zsíradék és a kenyér rabja vagyok. Ezt úgy kell érteni, hogy reggeli és vacsora minimum kenyér, ebből is leginkább a fehér kenyér, kifli, a barna/rozs dolgokat nem szeretem. Ha tehetem, uzsonnára is ilyesmit eszem.
A zsíradék nem margarint jelent, azzal nem élek, de kedvencem a hús sütés alól visszamaradt zsíradék, olyannyira hogy inkább azonnal elmosok mindent, mert tudom hogy addig tunkolnám a kenyérrel míg el nem fogy...a tea vaj nálam olyan, hogy ha veszek (direkt ritkán veszek) akkor egy egészet képes vagyok egyszerre megenni (egy olyan jó nagy kockát..)...ha étterembe megyek és ott ki van rakva zsömle meg finom oliva olaj, gyakorlatilag nem is rendelnék mást...
egyszerűen nem tudok jól lakni másféle ételekkel, és tudom hogy ez nagyon nem jó, nem egészséges, de ilyen volt a dédnagyanyám, anyukám is ilyen, egyszerűen kenyér függők vagyunk.
Most várandós vagyok, főleg figyelnem kellene erre, de most a legnehezebb megállni.
Sajnos még csak túlsúlyos sem vagyok mindezek ellenére, talán 1-2 kg van rajtam pluszban, ami nyilvánvalóan nem elég motiváció hogy ne egyek ilyen mennyiségben ilyesmit.
Mit tegyek? Hogyan lehetne kiiktatnom legalább nagyjából ezeket a dolgokat?
Elmosod a zsírt, jajj, azt ne...
A vajat megértem, én is bepakolnék egy kockát :) Persze magában, esetleg kis nyers zöldséggel. De akkor mi lenne a tápanyagbevitelemmel, ugye.
Érdekes, én más vagyok, kenyérrel sosem laktam jól, de tényleg, fél kilótól sem. Úgyhogy nekem könnyű volt elhagynom a kenyeret :D A zsír a barátom, azt eszembe se jut, energia kell.
Mi van pl. a rizzsel? Az is gabona, nagyon hasonló az összetétele, mint a kenyérnek, sokoldalú, de legalább nem gluténes és nem is olyan tömény megfőzve... A kenyérfüggő párom egyik napról a másikra átállt rá.
Nyilván kell enned fehérjét, zöldségeket is, a kenyér és zsír nagyon sok tápanyagban hiányos... Várandósan főleg jól kell enned.
Nem laksz jól mondjuk fél kiló hússal vagy 10 tojással, zsírral, zöldségekkel? Ez nekem elég hihetetlen, igaz, az én fél kiló kenyerem is az lehet. De az legalább szénhidrát, ami tipikusan a legkevésbé laktat. A fehérje sokkal jobb ebben, persze ez emberfüggő.
eszek én mindent, nincs más választásom, főzök a gyerekemnek, eszek vele amit kell.
na ma pl ettem reggel egy nagy szelet kenyeret vajkrémmel...11-kor muszáj volt megennem még egy fél szeletet vajkrémmel. Ebédre zöldbabfőzeléket ettem hússal, ehhez direkt nem ettem kenyeret.
A hús sütésből visszamaradt zsiradékra rámentem 14.00 körül, 3 nagy karély kenyérrel :( és nyilván vacsira is jól betunkolok a vajkrémből...
ez rengeteg zsiradék és szénhidrát egy napra!! és kb. heti 2-3 napom tuti ilyen :( általában csak az ebédem ami normális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!