Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Laktozintoleranciâm van a...

Laktozintoleranciâm van a laktozmentes cuccoktol tuti semmibajom nem lesz?

Figyelt kérdés
Kizarolag a laktozra vagyok erzekeny de arra nagyon a tej mas osszetevoire nem. Ez esetben biztos nem okoz i problemat ha laktozmentes dolgokat fogyasztok annyira felek probalkozni mert az en tuneteim nagyon sulyosak
2016. febr. 4. 00:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
2013-as de en beszéltem diatetikussal es mondta hogy napjainkba is buknak be gyartok
2016. febr. 21. 21:06
 12/17 TR75 ***** válasza:

Nyilvánvaló, hogy az emberi hanyagságot nem lehet kivédeni (nem is feltétlenül a tej gyártása folyamán, például ha rosszabb a laktázenzim minősége, a hatásfoka is rosszabb. Oké, ezt nem tudom, csak tippelek).

Szerintem a sima tejeknél is változó a helyzet; van, hogy semmi bajom nincs fél litertől, tényleg semmi, de olyan is van, hogy egy másik tételnél 15-20 perc után görcsölök, mint az állat. Ezt előre nem is tudom megmondani, mert ugyanaz a márka, ugyanaz a zsír százalék, de különbözően reagálok rá.

Nyilván nálam nem olyan durva a helyzet, mert csak a tejjel van bajom, tehát csak nagyobb mennyiségű tejcukor okoz gondot, mert egy pohár joghurt, egy nagy szelet sajt vagy két szelet alaposan megkent vajas kenyér nem probléma, még így együtt sem.

Szóval ha 0,1% helyett 0,2 vagy 0,3% a tejcukor mértéke a laktózmentes tejben, én nem veszem észre.

Azt is hozzáteszem, hogy befolyásolja ezt az is, hogy mit eszek mellé, ezt is kitapasztaltam. Na, meg orvos nem mondta ki a diagnózist, én csak tapasztalati úton következtettem arra, hogy laktózérzékeny vagyok.

2016. febr. 22. 03:10
 13/17 anonim válasza:
A gyártó nem tudhatja én mennyire vagyok érzékeny, mert ez mindenkinél változó, ezért én inkább a millandjoy rágótablettában bízok. Kitapasztaltam, mennyi kell nekem egy tejeskávé előtt vagy egy tejszínhabos sütinél, így nyugodtan ehetek bármit.
2016. febr. 22. 08:09
 14/17 anonim ***** válasza:

Én alapból nem vagyok nagy édességes, ezért amit alapjáraton arra költenék + mill and joy-ra, abból inkább növényi (kókusz v. rizs) tejeket vásárolok.

Szeretem őket, jók kávéba, kakaóba és ha valami édeset kívánok meg, palacsintához is alkalmas.

Tejfölös, tejszines ételeket még laktózmentes alapanyagokból sem bírom. (Tapasztalat. :/)

2016. febr. 23. 10:32
 15/17 A kérdező kommentje:
Utolso elottitol kerdzenem hogy pl mikor veszed be az adott etel elott mert ugye azt mondta a dietetikus hogy csak akkor hat ha pont egyutt er a vekonybelbe az adott tejcukros etel meg az enzim is ugyhogy nagyon koszamithatatlan ha elobb veszi be az ember akkor meg a gyomorsav bontja...az utolsoto valaszolotol azt kerdeznem melyik novenyi tej finom mert pl a rizstej nem izlik koszi :)
2016. febr. 23. 21:23
 16/17 anonim válasza:
Nyilván nem lehet kicentizni, hogy épp milyen gyorsan jut el az élelmiszer és a tabi a vékonybélbe, ráadásul ez is egyénenként eltérő lehet, de én 5-10 perccel étkezés előtt szoktam bevenni a millandjoyt. Ez kábé annyi idő, míg lefő a kávé vagy egy kávézóban kihozza a pincér, és nálam tökéletesen működik.
2016. febr. 26. 15:20
 17/17 TR75 ***** válasza:
Én a tablettát szintén kaja előtt veszem be, s mivel a tejet a végén zúdítom utána, nálam is olyan 10-15 perc, és teljesen rendben van.
2016. febr. 26. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!