Laktozintoleranciâm van a laktozmentes cuccoktol tuti semmibajom nem lesz?
Nyilvánvaló, hogy az emberi hanyagságot nem lehet kivédeni (nem is feltétlenül a tej gyártása folyamán, például ha rosszabb a laktázenzim minősége, a hatásfoka is rosszabb. Oké, ezt nem tudom, csak tippelek).
Szerintem a sima tejeknél is változó a helyzet; van, hogy semmi bajom nincs fél litertől, tényleg semmi, de olyan is van, hogy egy másik tételnél 15-20 perc után görcsölök, mint az állat. Ezt előre nem is tudom megmondani, mert ugyanaz a márka, ugyanaz a zsír százalék, de különbözően reagálok rá.
Nyilván nálam nem olyan durva a helyzet, mert csak a tejjel van bajom, tehát csak nagyobb mennyiségű tejcukor okoz gondot, mert egy pohár joghurt, egy nagy szelet sajt vagy két szelet alaposan megkent vajas kenyér nem probléma, még így együtt sem.
Szóval ha 0,1% helyett 0,2 vagy 0,3% a tejcukor mértéke a laktózmentes tejben, én nem veszem észre.
Azt is hozzáteszem, hogy befolyásolja ezt az is, hogy mit eszek mellé, ezt is kitapasztaltam. Na, meg orvos nem mondta ki a diagnózist, én csak tapasztalati úton következtettem arra, hogy laktózérzékeny vagyok.
Én alapból nem vagyok nagy édességes, ezért amit alapjáraton arra költenék + mill and joy-ra, abból inkább növényi (kókusz v. rizs) tejeket vásárolok.
Szeretem őket, jók kávéba, kakaóba és ha valami édeset kívánok meg, palacsintához is alkalmas.
Tejfölös, tejszines ételeket még laktózmentes alapanyagokból sem bírom. (Tapasztalat. :/)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!