Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha valaki nem eszik húst, de...

Ha valaki nem eszik húst, de halat igen, az miért van?

Figyelt kérdés
Nem tiszta nekem ez a vegetáriánus dolog. Halat miért eszi meg?
2016. febr. 2. 20:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Aki vega, az nem eszik húst, így halat sem.

Nem tudom, az emberek szeretik besorolni magukat ezerféle dobozkába, én se értem. Bár a peszkateriánus (az, aki halat eszik, s talán tengeri herkentyűket? nem tudom, de emlőst és szárnyast biztos nem, a csigával se tudom, mi van, vagy a rovarokkal vagy ilyesmi) elvileg így egy szóval megmondhatja, milyen húst eszik, de ahogy fentebb látszik, ez sem tuti azért...

A hal más ízű, mint sok más hús, így lehet az, hogy azt szereti vagy számít neki a fejlettségi szint. De nem tudom, minek rá külön szó. Arra is lehetne szó, hogy "emlőst nem", de nincs, vagy az a semi-vega? Ami elég butaság, mert nem lehet félig megölni egy állatot...

2016. febr. 2. 22:36
 2/6 A kérdező kommentje:
a Hal a tortánban volt a nemtomki, és ő mondta, hogy vega, de halat meg evett :D
2016. febr. 3. 15:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Aki húst vagy állati eszik, az nem vega. A hal állat, a húsa hús. Ennyi.

A vega nem eszik semmit, amihez állatnak kell meghalnia... Elég egyértelmű, fel nem fogom, egyeseknek miért nem az. Láttam én már embert, aki néha evett szalámit és vegánnak nevezte magát... Az emberi sötétség mély kútja...

2016. febr. 3. 15:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezért nem értettem én sem. Hogy ő most miért vega, ha a halat meg eszi.. a hal is meghal .. :D
2016. febr. 3. 15:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Mert hülye bigott katolikus. A katolikus böjt előírásai szerint a hal nem hús.
2016. febr. 4. 18:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Szereti a halat, vagy egészségesnek tartja, a többi húsfélét nem.

Egyes egyházak tagjai időnként böjtölnek, most éppen a nagyböjt közeleg. Ilyenkor húst nem szabad enni, de halat igen.

2016. febr. 5. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!