Sok vega miért hiszi azt, hogy egeszsegesebben el egy normál táplálkozású embernél?

Mert látom. Én vegán vagyok, szeretek főzni, nem hiányoznak az állati eredetű táplálékok. De ha elmegyek bevásárolni, akkor meg szoktam nézni, mit vesz a többi ember. Felvágottakat, más feldolgozott húsokat ( https://www.youtube.com/watch?v=doR-poK52O4), sajtot, tejet (mi van a bolti tejben? genny, antibiotikumok, ürülék, többek közt [link]
A nagy többségnél ilyeneket látok, szerintem elég egyértelmű, hogy ez egészségtelen. Persze nem mondom, hogy az én étrendem tökéletes, én is eszem csokit vagy pizzát, de nem minden nap, és ilyenkor is megpróbálok odafigyelni, pl. a pizzát itthon csináltam, sajt és tartósítószerek nélkül. A csokira nincs mentség :D
Akik a földeken dolgoztak anno azok egyszerű életet éltek, nem habzsoltak, egyszerre csak 2 táplálékfélét ettek, emiatt éltek 90évig az emberek + a mozgás.
A mai kor pestise a RENGETEG FÉLE ÉLELMISZER AMIVEL EGYSZERRE TÖMJÜK MAGUNKAT. Nem a hús öl meg, hanem hogy 2óránként zabálsz össze-vissza. Régen nem volt tesco :/

Ez nem lehet étkezés specifikus kérdés , a te problémafelvetésed pszichológiai jellegű.
Eleve az aki azt "hiszi" hogy egésszégesebben él és ezt hangoztatja az a világnak hazudik ellenben azzal aki tudja mert alkalmazza az egésszséges ,inkább tudatos táplálkozást aki valójában egészségesebben él.
Tehát azt kérdezd meg az embertől hogy mit ért ez a kijelentése alatt. Ha nem tudja levezetni hogy miben nyilvánul meg a vegetáriánus egészségessége akkor valószínűleg egy divat majom vega zug csokievő húszabáló.

Ez nem a húsevésen múlik.
A magyar emberek nagy része szarul táplálkozik.
Ha valaki vegetáriánus lesz, valószínűleg nem kakaós csigán tervez élni, hanem megtervez egy étrendet. Ettől a tervezéstől lesz jobb, mert legalább annyit beletett, hogy utánanézett a dolgoknak és igyekszik rendesen kajálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!