Ha egy nap többet eszel a kelleténél mennyit jelent?
Változó.
Egyrészt simán megtörténhet, hogy a tested érzékeli a pluszt és másnap automatikusan kevesebbet kíván. Nálam ez elég tipikus. Kiegyenlítődnek a dolgok.
Másrészt van, akinek úgy működik a szervezete, hogy többletnél pazarolni kezd, többet használ. Ez egyeseknél elég impresszív tud lenni, nekem pl. volt egy hónapom, amikor mindennap +1000 kcalt vittem be (nem tudom, miért, éhesebb voltam, mint máskor. figyeltem rá meg számoltam és fogyni akartam, de ha éhes vagyok, eszem), de nem híztam semmit (mármint a mérlegen nem látszott, de a testsúlyingadozások miatt lehet, hogy feljött fél vagy 1 kiló, de több nem). De egypárszáz kcalt simán le tud nyelvi pluszban a test, erre már mások is rájöttek, épp csak nem mindenki ilyen. Régen pedig iszonyat sokat ettem mindennap és évi 1 kilót híztam. Ezt stagnáló típusnak nevezem s egy aprócska gondolatot sem pazarlok arra, hogy a súlytartásra nekem különösebben figyelnem kellene valaha is (azon túl, hogy életmódot váltottam s ma már úgy eszem, hogy nem kell messze a kalóriaigényem fölött ennem a jóllakáshoz).
Azonkívül voltak kísérletek kegyetlenül zabálós napokkal s állítólag nem híztak a delikvensek. Bizonyára megvannak a testnek a maga korlátai, ha túl nagy tömegű
étel jön, akkor gyorsabban áthalad s nem tud olyan jól felszívódni. Ez mondjuk nem egy plusz chipsre vonatkozik.
Az emberek közül van, aki remekül leköveti a kalóriatöbbletet, rém könnyen hízik, de könnyen is fogy... Mások inkább könnyen híznak és nehezen fogynak, ésatöbbi. Változó ez nagyon.
Köszi a választ!
Ezek szerint 1 zacskó chipstől nem lesz semmi kb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!