Az eritrit vagy eritritol-nak vannak mellékhatásai?
Figyelt kérdés
fogyni szeretnék, és nagyon édesen szeretem a teát. (5-6 bögrével is elkortyolgatok naponta.) méz kiegészítéseként használok eritritet, de félek attól, hogy a naponta felhasznált 30-40g-tól esetleg valami bajom lesz?2016. jan. 24. 11:21
1/4 anonim válasza:
Nekem nincs semmi bajom tőle, pedig én minden cukrot azzal helyettesítek, főzéshez-sütéshez is használom. Az elején az íze miatt kicsit fura volt, de már megszoktam, és semmiben nem más, mint a rendes cukor.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! az íze nekem is furcsa :s de talán egészségesebb, mint az édesítőtabbletták.
2016. jan. 24. 20:06
3/4 anonim válasza:
Nagy mennyiségben hashajtó hatású.
4/4 anonim válasza:
Utolsónak igaza van. Ha rákeresünk google-ben csupa olyan bejegyzést találunk róla, ahol azt írják, hogy xilittel ellentétben nincs hashajtó hatása. Hááát de! Bár lehet, hogy xilit durvább, azt nem tudom, viszont nagy mennyiségben igenis hashajtó az eritrit. Én ribizliből készítettem házi fagyit eritrittel, és mivel a ribizli nagyon savanyú, ezért sok kellett bele. Meglett a hatása. Különben a wikipédia szerint is hashajtó nagy mennyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!