Mondanátok olyan ételeket amik nem hizalalnak? Vagy kevésbé hizlalnak?
A kalóriatöbblet hizlal...
Egy étel maximum nagy kalóriasűrűségű vagy megdobja az inzulinodat vagy nem laktat téged jól a kalóriatartalmához képest... Ez utóbbi egyénfüggő is.
Én fogyni akarok és tipikusan nagy kalóriasűrűségű, laktató ételeket eszem, mivel máshogy esélyem nincs rá. Nekem sokat számít az időzítés és az étkezés mérete is. Másik oldal a mozgás, ami úgyis kell. De van, aki kis kalóriasűrűégű ételt eszik ilyenkor, teljesen más gyakoriasággal, mert neki úgy működik.
Hízlal:
-tej. azért van kitalálva, hogy a borjút testének többszörösére növelje rövid idő alatt, plusz tele van tejfakasztó, növekedési hormonokkal. a legrosszabb amit ehetsz az a tejtermék:D nem, joghurt, kefír, túró sem
-tojás: tömény koleszterin és állati fehérje.
Amit fogysz:
-rost. gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek minden mennyiségben.
A tojás pont az egyik legideálisabb fogyáshoz... :D Remek összetételű, alig van benne szénhidrát, zsír viszont sok, s fehérje is. Ezáltal laktat, de az inzulint nem dobja meg nagyon.
A zöldségből betolhatok ezer kalóriát, akkor sem lakom vele jól. Persze ez emberfüggő is, de a tojás szerintem szinte mindenkit jól laktat.
A tejnek valóban túl nagy az inzulinválasza, a legtöbb tejtermékkel együtt. Ha már tejtermék, sajt vagy vaj, de (s ezt a tojásnál is írhattam volna) oly sokféle ember van, van, aki cukrokkal tud fogyni és a zsír pont nem jó neki. Ez ilyen.
A rost emberfüggő, engem pl. egyáltalán nem laktat, de legalább éhes nem leszek tőle, mint a szénhidráttól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!