Van értelme a telített zsírsavat száműzni az étrendből?
Olvastam, hogy hiába nem eszel zsíros kajákat, ami ráadásúl fínom is (szalonna, kolbász, tepertő, pörkőlt, gulyás, pizza) de a cukorból ugyanúgy előállítja a szervezet a zsírt és a mesterséges édesítőszerek ismérgek, akik zsír nélkül esznek még jobban szenvednek a tanulmányok szerint a betegségektől, úgy hogy nem is élvezik az ételeket nem úgy, mint aki zsírosan eszik.
Van értelme egyáltalán?
Nincs.
Miért kéne száműzni? Miért kéne CH-ra alapozni. Nem is értem, honnan jön a kérdés.
Csak egy kiragadott részlet (tök mindegy honnan):
"A telített zsír fontos résztvevője a hormontermelésnek, a sejtmembrán funkcióknak és a sejtjeladásnak, ezért szükséges a fogyasztása."
1000 más helyről is idézhetnék.
A zsírbevitel 1/3-a simán mehet telített zsírsavakból.
Egy ajánlás:
SAFA: 27% - tejzsír, kókuszzsír
MUFA: 55% - olívaolaj
PUFA: 18% - lenolaj, repceolaj
És vannak persze átmenetek: pl. szárnyasok zsírja 50-50% ban telített ill. telítetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!