Gyerek étrendre lennék kíváncsi. Akinek van gyerkőce, vagy aki most olvassa ezt és 12-14 éves, írna nekem?
Egy kiegyensúlyozott gyerek étrendre lennék kíváncsi. Én már 22 múltam, de tudnom kellene, hogy egy gyerek (~ 14 év körül, lány, hetente 1-2 alkalommal sportol esetleg az jó) mennyit eszik.
Adagok méretére is kíváncsi lennék illetve a napi folyadékbevitelre.
Ha van gyereked ilyen életkor körül, légyszi írj, hogy miket és mennyit eszik!
Pl. reggeli 2 szelet (teljes kiőrlésű/fehér) toast kenyér, vajjal, 5 szelet felvágottal és zöldséggel
tízórai: 1 bögre tej, kakaó / gyümölcs / 1 csomag belvita keksz (4 db)
ebéd: 1 szelet natúr hús / rántott hús, 1 kis tálka főtt zöldség, rizs -> mennyi rizs?
Kb. hogy mennyit eszik a gyerkőc közös ebédnél vacsinál reggelinél.
Előre is köszönöm!
Még talán én is beleférek a 15 évemmel, így leírom, hátha ez is hasznos lehet. :)
Reggeli: Zabkása túróval, kis gyümölccsel
Tízórai: Egy szelet barnakenyér sonkával, zöldségekkel
Ebéd: Sült csirkemell kevés rizzsel, sok salátával
Uzsonna: Házi készítésű krémtúró (natúr joghurt+zsírszegény túró)
Vacsora: Saláta sült csirkével
Általában ilyesmiket eszem, de ez persze változó valamelyest. 15L
A húgom 14 éves, szintén sportol hetente párszor hobbi szinten.
Reggeli:
- hétköznap szendvics (kornspitz + vaj + csirke vagy pulykasonka vagy füstölt tarja + zöldségek opcionálisan; általában jégsaláta, paradicsom, paprika + majonéz)
- hétvégén (mikor több ideje van ráérősen is elkészíteni) tojás valamilyen formában, mellé csiperkegomba, paradicsom, TK kenyér
vagy műzli tejjel
Ebéd: ez általában valamilyen soványabb hús vagy hal grillezve vagy sütőben/serpenyőben sütve mellé köretnek saláta (nyers zöldségekből vagy francia/burgonya/stb.) vagy rizs vagy köles/quinoa/hajdina/stb. esetleg vmilyen főzelék.
Néha valamilyen tepsis egytálétel, pl rakott karfiol, rakott kel, ilyesmi.
Vacsora: szendvics vagy maradék ebéd esetleg tükörtojás, vagy konzerves zöldséges halsaláta
Tízóraira és uzsira pedig nincs "szokásos kaja" amit eszik, van hogy nem is eszik ez az étvágyától függ.
Általában vmi gyümölcs vagy zabszelet/műzliszelet, joghurt, és néha belefér 1-1 szelet csoki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!