Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szeretnék egészségesen étkezni...

Szeretnék egészségesen étkezni, hogyan kezdjek hozzá? 15 éves lány vagyok, és új étrendre lenne szükségem. Valaki tud ebben segíteni?

Figyelt kérdés

Eddig sosem reggeliztem. 05:30 és 06:00 között van időm reggelizni. Arra gondoltam, zöldséggel kéne ennem mondjuk egy pirítóst+ tea és sajt. Az baj lenne ha minden reggel ezt enném? Suliba kakaót, két kiflit, egy túrórúdit, és egy ásványvizet(mentes) szoktam vinni. Ebédelni itthon tudnék(ha csinálok magamnak valamit ami eddig pirítós vagy melegszendvics volt). Vacsorázni eddig nem vacsoráztam soha. Napközben még nassolok, szóval elég sok szénhidrátot eszek.

EZEN SZERETNÉK VÁLTOZTATNI, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Valaki tudna valamilyen étrend tippet adni? Szerintem minden szükséges infót leírtam, de ha esetleg kihagytam volna valamit, akkor szóljatok :D

2014. jan. 13. 19:47
 1/1 anonim ***** válasza:

Erre találták ki a paleolit táplálkozás elveit.

Pirítós, sajt baj.

Hús, zöldség, ezek domináljanak. És lehetőleg teljesen felejtsd el a búzából készült termékeket (kenyér, pirítós, kifli stb.) és a tejet (sajt, joghurt stb.)

És akkor jó lesz.

Ha éhes vagy, akkor reggeli tojásos étel, délelőtt mondjuk 1 alma.. belefér, ebéd húsos-zöldséges, vacsora húsos zöldséges.

Kolbásztól sonkától, sült-párolt, zsíros-kevésbé zsíros húsok mind jók, amiket szeretsz, Ezek igazi élelmiszerek :)

És télen is vannak káposzták,cékla, sütőtök, répa.. sok jó zöldség :)

2014. jan. 14. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!