Kb 8 napja nincs szekletem aranyerem van. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
8 napja nem jon ki semmi belolem hiaba erolkodok. 2 napja voltunk dokinal aranyerem van es verzek is. Hasam nem faj. Nehe vegbelnel vannak gorcseim es verzek kb 1 hete. Friss piros ver. Akinek volt aranyere tapasztalt ilyet hez miatt van szekrekedese? Kijon vmi neha de az annyira minimalis hogy nagyon..kupot irtak fel aranyerre 2 napja nyomatom ver meg mindig van szeklet alig. Vkinek hasonlo volt mar? Doki meg akar tukrozni nekem nincs sok kedvem hozza.#aranyér #nincs szeklet
2015. dec. 31. 05:45
1/6 A kérdező kommentje:
a kérdésem annyi hogy az aranyér okozhat -e ilyen tünetet? Hogy amig aranyér nem mulik el addig fennmarad a szekrekedes?
Vkinek volt
2015. dec. 31. 06:07
2/6 anonim válasza:
Ez sokszor ördögi körré változik, a székletdugótól bereped a végbél, de a fájdalom miatt az izmok ellazulása gátolt, így a dugó bennmarad. A végbélből is víz-visszaszívás folyik, ami a dugót még inkább megkeményíti. Beöntést kell alkalmazni, ami legegyszerűbben a lecsavart fejű kézi zuhanyozóval történik. Egyébként meg rendezni kell a táplálkozást és sok vízszívó növényi rostot kell fogyasztani, erjesztéssel készült tejterméket és savanyúkáposztát.
3/6 anonim válasza:
Próbáld ki a Glicerin kúpot, az erős ingert okoz és kihozza a bentrekedt dologkat, nagyon gyorsan hatni szokott.
Valószínű azért vérzel egy hete, mert állandóan erőlködsz, lágyítsd meg a székleted, sok rost, sok folyadék, natur joghurt, aszalt szilva, gyümölcsök segíthetnek.
4/6 anonim válasza:
Igen jól mondja az előttem szóló,hogy székletdugó keletkezik,és ezt van amikor csak kézzel lehet kiszedni,én már csináltam ilyet többször.Fürdőkád szélére ráguggolsz,folyatod a langyos vizet a végbélnyílásodra,majd benyúlsz a végbeledbe az ujjaddal,és (lesz ami lesz alapon) kifeszegeted a dugót.Mert 8-9 nap után ha nincs széklet akkor szerintem a beöntés már kevés,akkor már a glicerines kúp többet ér.Amit leírtam az tapasztalat.
5/6 A kérdező kommentje:
Koszi a valadzokat..nekem szerintem aranyer volt elobb . Tehat akkor ez okoz szorulast. Nem akarom feleslegesen tukrozni magam raadasul volt nar tukrozesem es nem birom a kabitast ezert altatni kell de az meg 50 ezer es egyebkennt is ruhellem az egesz procedurat. Szoval amig aranyer van addig nincs szeklet es utana ha elmulik akkor normalisan menni fog minden ahogy elotte?
2015. dec. 31. 09:40
6/6 anonim válasza:
Inkább a szorulás okoz aranyeret. Utána már egyik generálhatja a másikat, mivel a fájdalom miatt igyekszel visszatartani a székletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!