Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kitörölhetetlen fenék, aranyér?

Kitörölhetetlen fenék, aranyér?

Figyelt kérdés
Egy ideje reggeli wczés után kb azt tapasztalom hogy elég sok marad vissza a végbélnyilás környékén és rengeteg wc papirt kell elhasználni hogy tiszta legyek, itthon még csak ennyi a gond de máshol ha rákényszerülök a wcre azt hiszik szerintem hogy lopom a papirt, jöhetne az hogy zuhanyozzam le meg hogy bidé egyikre idöm másikra pénzem nincs de, igazából nem a kezelés az ok érdekelne. Aranyerem nincs szerintem mert amugy semmi tünet, csak ha véletlen sietek bent marad egy két csepp ami egy idö után maró égö érzést vált ki. Egyszer mondtam az orvosnak más emésztési gonddal voltam nála, de mintha meg se halotta volna ezt a kellemetlenséget. Vagyis ez kellemetlenség vagy betegség vagy micsoda???
2015. dec. 27. 17:22
 1/9 anonim ***** válasza:
A táplálkozásnak nyilván hatalmas szerepe van ebben. Ki kellene tapasztalnod, hogy mi okozhatja nálad eme gondot. Bizonyára le is írják sok helyen a legfőbb jelölteket, de én inkább az egyedi esetemre koncentrálnék s kísérleteznék étrendváltoztatásokkal.
2015. dec. 27. 17:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Több rost!
2015. dec. 27. 17:29
 3/9 A kérdező kommentje:
sajnos a széklet állagától független(kivéve a folyékony) nagyrészt a bevitt dolgoktól is, gondoltam hogy a sok zsir teszi ezt,de most diétáztam más gond miatt de diéta hatására sem mult el ez de azért jó kiindulópontot adtál
2015. dec. 27. 17:31
 4/9 A kérdező kommentje:
több rost az zöldség gyümölcs formájában? jo reggelt keksz az rost forrás? valami olyannal reklámozzák
2015. dec. 27. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A műtrágyázott só az oka! A káliumot a szervezet a zöldségekből is duplán megkapja. A káliumsót (kálium klorid) a széklettel együtt kiüríti. Ez végig csípi, marja a beleket, ami a végbélen folyamatos nedvezésen látszik. Lehet kapni a boltokban, olyan sót, ami nincs jódozva, káliumozva.

A tiszta nátrium kloriddal kell sózni, és megszűnnek a kellemetlenségek.

Én is ezzel kínlódtam már amióta az eszemet tudom. De amióta kerülöm azokat az élelmiszereket, amiben nem ellenőrizhető hogy a só honnan származik, megszűntek az efféle gondjaim. A székletem is megszilárdult, oly annyira, hogy törlés nélkül sem marad szaros a seggem, wécé után.

2015. dec. 27. 18:13
 6/9 Szintis Zoli ***** válasza:

A jelenséget ismerem. A kálium-nátrium dolog érdekes, erről eddig nem halottam. Jómagam a megfelelő mennyiségű rostban és bőséges folyadékban látom a megoldás kulcsát.

Én ezzel tudom elérni azt a hatást, amit #5 a következőképpen érzékeltet: "törlés nélkül sem marad sz@ros a seggem"

"jo reggelt keksz az rost forrás?" - persze. Nem a reklámokból kéne étrendet kialakítani.

Google: rostforrások.

Édességgel rostot bevinni olyan, mint sajtreszelővel önkielégítést végezni. Van benne némi élvezet, de leginkább fájdalmas. (Ford Fairlane után szabadon)

Tudd, hogy vannak gabonarostok és vannak zöldségrostok. A fenék problémára mindkettő jó, más élettani hatásukban viszont különböznek.

2015. dec. 28. 09:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem is főleg akkor ragadós a székletem, amikor relatíve sok húst és kevés rostosat eszek. Ha sok zöldséget és gyümölcsöt (pektin) tartalmaz az étrendem, a törlőpapír tiszta marad és a WC kagylót sem kell sikálni.

Egyes források rost alatt csak az emészthetetlen korpát értik, holott táplálkozási szempontból a vízoldható de emészthetetlen dolgok is idetartoznak, mint a csicsóka inulinja, vagy az alma, barack, szilva stb, pektinje.

Gyakran tapasztalom, hogy zöldségben gyümölcsben (lekvárokban) gazdag étrenden a nemcsak hogy nem ragadós a széklet, de a kellemetlen szagoktól is mentes. Nem jóillatú, de nem bűzös nagyon.

2015. dec. 28. 10:27
 8/9 anonim ***** válasza:

"Gyakran tapasztalom, hogy zöldségben gyümölcsben (lekvárokban) gazdag étrenden a nemcsak hogy nem ragadós a széklet, de a kellemetlen szagoktól is mentes. Nem jóillatú, de nem bűzös nagyon."

Érdemes odafigyelni, hogy ezeket az ételeket egyáltalán nem sózzuk!

A zöldséggel, gyümölccsel viszont azért nem büdösödik a széklet, mert ezeknek általában leve van, ami oxigénben gazdag,+olyan baktériumok is kerülnek be vele, amik a rothadás helyett emésztenek.(persze ez is csak akkor igaz, ha nem sterilizált gyümölcsöt veszel a boltokban!) Tehát nem a biogázerjesztő baktériumoké a főszerep.

2015. dec. 28. 13:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat ezekböl kiindulva meg gyógyvizzel alakul a dolog
2016. jan. 14. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!