Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet rosszabb is?

Alexamills kérdése:

Lehet rosszabb is?

Figyelt kérdés

Mar egy eve lassan, hogy elkezdtem fogyokurazni 15evesen. 156cm-el eleg kicsi vagyok es hat egybol latszik a felesleg rajtam,.. 56kg voltam. Anyam itthon folyton ledisznozott es lekoverezett a csaladba sokan mondtak, hogy most meg pont jo, de ezutan mar kicsuszok az atlagbol. Egyre tobbet altam a tukor elott es sirtam. Elhataroztam, hogy nem leszek "diszno" gugolassal es felulessel kezdtem az etrendemen nagyon valtoztatni meg nem tudtam. Nyaron kezdodott az, hogy nem reggeliztem es csak ebedeltem a vacsora is elmaradt aztan ez igy mindig es julius vegefele mar nem is voltam hajlando megenni a kenyeret vagy barmit, egyszeruen csak ebedelni tudtam del fele. Se utanna, se elotte nem ment le etel. Ugy ereztem fogytam. Augusztus vege fele a csaladomba meg is szoltak, hogy milyen jol nezek ki. Az iskola kezdesnel anyam minden reggel csomagolt egy db kiflit amit en folyton kidobaltam vagy odaadtam masnak es mikor hazaertem 4ora tajan akkor ettem. Osztalytarsaim is kezdtek megszolni, hogy sovany vagyok, de en ezt nem latom magamon. Sooot. Oktober ota van, hogy ha hazaerek gabonapehelyt eszek.. Vagy ranezek a kajara es egyszeruen megundorodok tole pedig a kedvencem es eljatszom mintha ennek utanna kidobom az egeszet. Egy tal gabonapehelytol is telitodok es ugy erzem hiztam. Olyankor sirok egeszen masnapig. Novemberbe volt egy suly, magassag egyeb vizsgalat a suliba ahol megmertek elsonek a pulzusom vagyis hat mertek volna csak alig volt. A sulyom 44kg lett 16evesen ugyan ugy 156cm-el. ES miota megtudtam, hogy hany kilo is vagyok meg jobban visszafogom az etkezest mert nem akarom visszahizni. Valamiert nem akarom elhinni, hogy annyi vagyok amennyi a tukorben egy undorito kover pacat latok csak. Az ereim hidegnek erzem a baratommal mikor a meleg szobaban is vagyunk azt mondja jeghideg vagyok. Szerinte mar elegge sovany vagyok, tobben mondjak mar, hogy csontvaz, de meg igy se tudok megalni. Hangulatingadozasom mar nyar ota nem akar elmulni.

Kozom lehet az anorexiahoz?

En.. Nem banom, hogy ilyen keveset eszek.. Tokeletes nekem igy, de lehet rosszabb?

2015. dec. 25. 00:12
 1/2 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján hogy lenne ez tökéletes?! Ha így folytatod, akkor nem fog már sokáig titokban maradni ez a dolog. Azt ajánlom, hogy foglalkozz kevesebbet a tükörrel és akárhogy is, de próbálj meg visszatérni egy normális étkezésre. Beszélj anyukáddal a problémáról őszintén, vagy ha úgy érzed, hogy vele nem megy, akkor megkeresheted a védőnőt, háziorvost vagy valaki mást a családból.

Hidd el, nem leszel kövérebb, sőt jobban is fogsz kinézni, ha rendesen eszel. Mert ezzel az étkezéssel (vagyis nem étkezéssel) formád nem lesz, és gondolom nem csak vékony akarsz lenni, hanem csinos, formás alakot szeretnél. Napi ötször egyél kis adagokat! Ha az elején még csak egy alma megy, már az is haladás.

Reggelire is válassz valami olyat, amit szeretsz, pl. barnakenyér, zabkása, de ha ezeket tényleg nem bírod még az elején, akkor legalább egy kis jogurtot kanalazz el és szépen fokozatosan szoktasd vissza magad! Egyél húsokat bátran, sportolj és szépen előjönnek majd az izmaid is, kiegyensúlyozottabb, energikusabb, fittebb leszel.

De, mint mondtam, a legjobb amit tehetsz, hogy nem hallgatod el a problémádat, mert most még talán nem késő és vissza lehet fordítani ezen a lejtőn, amin elindultál.

Ha gondolod még tudok abban is tanácsot adni, hogy mennyi kalóriát egyél, hogy ne hízz, de ne is fogyj lejjebb. Mert ennél kevesebb már ne legyél! De kalkulátorokat is találsz a interneten. Ha mégis szükséged lenne tanácsra, esetleg biztató szavakra, írj nyugodtan. :)

2015. dec. 25. 07:43
 2/2 anonim ***** válasza:

az emberi test nagyon szívós,főleg egy fiatal test,de előbb vagy utóbb jelentkezni fog az a kalória mínusz.

nálunk az egyik családtag odáig jutott,hogy kórházba került e miatt.

infúzió,intravénás táplálás egy hétig,utána átrakták az elfekvőbe,ahol letolják és gyakorlatilag azt várják,hogy mikor hal meg.

már az komoly megerőltetés neki,hogy felkeljen az ágyból úgy le van gyengülve.

a másik dolog az emberek hozzáállása ehhez a betegséghez.

mert be kell vallani ez szégyen és olyan visszataszító,ijesztő és undorító látvány ennek a végső fázisa,hogy csak sírni és megrökönyödni lehet rajta,hogy hogyan képes valaki szánt szándékkal és tudatosan elpusztítani magát ebben a formában.

vagyis a válasz az igen,lehet ettől sokkal rosszabb és igen ráléptél erre az útra egyértelműen.

amit tehetnél,hogy okosodsz,mert amit csinálsz az elsősorban tudatlanság,csak másodsorban lelki betegség ebben az esetben.

testépítő oldalakon tudsz kinézni magadnak normális és egészséges étrendet amiben tápanyag is van,mégsem zsírosodsz el.

2016. jan. 1. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!