Miért rossz/rosszabb reggel az inzulinérzékenységünk/sejtjeink inzulinérzékenysége (tudom, hogy már kérdeztem, de ne nem dőltek a válaszok)?
Rosszabb egyáltalán? Vagy ez csak "broscience", esetleg túlhaladott dietetikusi para?
Tudom, hogy már kérdeztem ( http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5499.. de nem özönlöttek a válaszok.
MkT!
Ne off-olj, hanem mondjad meg a választ!
Tetszőleges (inzulinos) cukorbeteget megkérdezel, elmondja hogy ugyanannyi szénhidráthoz reggel 2-3x annyi inzulint ad. Ez nem para vagy broscience, inkább tapasztalat.
Viszont a biológiai okáról fogalmam sincs.
A biológiai ok senkit nem érdekel. Én sem tudom természetesen. Úgy is tudod, hogy én senkinek nem javaslom a ch bombát, napszaktól független.
Az meg külön örvendetes (ha igaz, hogy reggel rosszabb, az inzulinérzékenység), hogy nyomatják a jó reggelt kekszet, meg a gabonapelyhet tejjel, meg gyümölccsel, meg cukros kávéval, teával.
Engem ez a kérdés sosem érdekelt. Én elvagyok a szalonnás 5-6 tojásos rántottámmal, 2-3 paprikával. Délig kitartok ha mondjuk reggel 7kor kajálok. Ennek a fajta reggelinek nem kell túl nagy inzulinválasz.
Mert egész éjszaka "éheztél". Ezért a reggeli túlzott szénhidrát fogyasztás nagy inzulintermelés eredményez.
De ez eléggé egyénfüggő.
Ja, tudom, szeretnéd a forrást is :)
Kedves Kérdező!
Látom, hogy 6 éve volt már a kérdés, de hátha még néha erre jársz... Nekem nemrég derült ki, hogy inzulinrezisztens vagyok, azóta próbálom megérteni a szénhidrát anyagcserét, inzulinválaszt stb. Tulajdonképpen pont az általad feltett kérdés az, amire nem igazán találok választ. Te jutottál valamire azóta?
Szia!
most láttam amit írtál.
jelen tudásom szerint:
- reggel sokkal rosszabb az inzulinérzékenység
- A cirkadián ritmusra fogják leginkább, vagyis így vagyunk összerakva, lényegesen nem befolyásolható.
- Az inzulinérzékenység általánosságban javítható, re reggel akkor is reggel lesz a legrosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!