Milyen ötletetek van hízlaló, egészséges, és pattanásos bőr esetén fogyasztható kajákra?
Hízni szeretnék, ezért zsíros, nehéz ételeket kéne ennem, de azok a zsíros, pattis bőrömet csak méginkább csúfítják. Emellett szeretnék azért egészségesen is táplálkozni, tehát gyorskaják és társaik kizárva :/ Valami 5let az étrendemre? Olyan is jöhet, hogy mikor lenne érdemes ennem.
16/L
Legyen kellően magas a szénhidrátfogyasztásod, persze a fehérjéről sem szabad megfeledkezni, mert gondolom, hogy jó alakot szeretnél, csak nagyobb súlyt.
Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, húst, pékárut is nyugodtan, a lényeg, hogy ne vacakokat. Este pl. kenyér, sajttal, szalámival jó választás lehet. Szénhidrátforrás még a krumpli, rizs, bulgur stb.
Ezek nem gyorskaja szintűek, így egészségesen szedhetsz föl néhány kilót. :)
Trükkösek ezek a zsíros ételek, mivel fogyásra is igencsak jók :D
Hízáshoz kalóriatöbblet kell, amit azért elég könnyű elérni szénhidrátokkal, sok esetben könnyebb is, mint zsírral (a zsír jobban laktat, mint a szénhidrát, hormonálisan sem raktározás felé hat, már ha nincs mellette nagy inzulinválaszú szénhidrát vagy fehérje). Persze elvben a zsír+szénhidrát a tuti kombó, ha hízni akar az ember (elvben, mivel emberfüggő a dolog, engem pl. nagyon laktatnak bizonyos formái).
Zöldséget, gyümölcsöt, gluténmentes gabonát, fehérjét ennék a helyedben, azt hiszem. Nyilván azért zsír is legyen, hisz esszenciális tápanyag, de a minimálisan szükséges mennyiség nem sok. S mellette edzenék, mert inkább izom jöjjön fel, némi zsír úgyis fog.
Hogy mikor egyél, az inkább olyan szempontból számíthat, hogy hogyan tudsz elég sokat enni egy nap. Emberfüggő, kinek milyen mintázat a megfelelő. A magam részéről akkor ennék, amikor nem vagyok jóllakott, tehát tudok enni, s jóllakottságig. Ha ez kevés lenne, kitapasztalnám, melyik ételből megy több, melyik laktat kevésbé... Láttam már embert, aki csirkemell-saláta stílusban akart hízni, na úgy nehéz, s aki misztikus módon fél napra belakik pár deka zabból készült kásával, az talán ne egyen zabkását, ha hízni szeretne...
Normál esetben nem maga a zsiradék okozza a zsíros bőrt és a pattanásokat, hanem a sok vacak, amivel beviszi az ember. Hidegen sajtolt, jó zsírsavösszetételű olajok (len, repce, olíva, hal, tökmag, dió) és zsírok (kókusz, kacsa, liba)nem okoznak gyulladást. A burgonyachips okozhat gyulladást. A tej okozhat gyulladást. A földimogyoró okozhat gyulladást (rossz az omega 3 omega 6 arány). Nálam legalábbis ez van. Ha vacak forrásokat használok zsírbevitelre, én is kippattogzok.
Nem kell tehát csak CH-ra alapoznod az energiabeviteled, ha hízni akarsz. Egyszerűen válogasd meg, mit eszel. Minél kevesebb feldolgozott kaja és rossz összetételű olaj (földimogyoró, napraforgó, kukorica).
Köszönöm az eddigi válaszokat, zöldséget, gyümölcsöt eszem sokat, csak attól ugye nem nagyon hízom. Húsok közül a vörös húsokat nem nagyon szoktam enni, így marad a csirke és társai, de attól se nagyon lehet hízni :( Pékáruval már igen, csak egész nap szendvicset zabálni nem túl változatos :D:D Persze ebédre meleget eszem, csak ott is az a baj, hogy a rizs tudtommal kevésbé hízlal, a krumpli meg sütve egészségtelen, csak főve kéne enni.
#2: Mit értünk pontosan gluténmentes gabonák alatt, és az miért jó?
Amúgy edzek én, de most tényleg "fognivalót" (mellet, segget..) akarnék magamra, nem pedig feszülő izmokat :D
#3: Igen, igen, ha olajban készítek valamit, mindig kókusz/ oliva/ stb olajokban csinálom :) A tejtermékek bevitelét is most a minimumra csökkentettem, bár nem vontam ki, hiszen elég alap dolog, nem is tudom, mivel helyettesíteném.
Nekem tuti, hogy a tejtermékek okozták a rettenetesen pattanásos bőrömet még felnőttkoromban is. Hiába vártam, hogy majd változik a hormonrendszerem pubertás, majd szülés után, és elmúlnak a pattanások :( Egy ideje semmilyen tejterméket nem eszem. Ha nagy ritkán eszem valamit, ami tejből készült, már kisebb mennyiség után is kijön pár pattanás, úgyhogy nálam megvan a "bűnös".
Persze lehet más is a háttérben nálad, pl. a feldolgozott ételekben (így a legtöbb pékáruban is) lévő adalékanyagok. Ha mindenképpen kenyeret akarsz enni, jól nézd meg, mi van benne, szinte lehetetlen olyat kapni, amiben csak liszt, só, zsír és élesztő/kovász van... Érdemesebb akkor sütni, jobb fajta lisztből (pl. bio tönköly). De akkor sincs baj, ha nem eszel, a glutén is tud csinálni elég sok bajt...
Gluténmentes pl. a hajdina, köles, amaránt, quinoa, rizs. Zabból csak az, amire ráírják, hogy gluténmentes. Ezek sok ételben pótolni tudják a lisztet, de kenyeret nem nagyon lehet belőlük sütni, legalábbis olyat nem, amit megszoktál. Elég jó kásákat is lehet belőlük készíteni, kalóriadúsak is.
Maglisztekből lehet kenyérpótlókat sütni, de nekem annyira nem jönnek be, persze akinek nagyon hiányzik a kenyér, annak jók lehetnek.
Hajdina, amaránt, quinoa... micsoda szavak, azt sem tudom, mik ezek :D Na majd szétnézek a bió részlegen a boltokban, csak az a baj, hogy ezek általában 6× annyiba kerülnek, mint a "rendes" hozzávalók :(
Akkor a tejtermékeket megpróbálom elhagyni, de a kenyérről nem tudok lemondani, már szinte csak az az egyetlen étel, ami hízlal is engem, a gyümölcsöktől, zöldségektől nem várhatok sokat.. De sütni itthon kenyeret nincs bátorságom, biztos elrontanám, nem vagyok egy jó szakács :(
Glutén milyen kajákban van? Próbálom nézni a boltokban, hogy ne legyen benne, kölest szoktam pl enni, de nem nagyon lakat jól, és nem is hiszem, hogy hízni tudnék tőle :D
5-ös vagyok. Köretnek ehetnél rizst és krumplit, sütőtököt ősszel, zabpelyhet, ezekben is van elég sok kalória, de gluténmentesek. Nem a zsír okozza a pattanásokat, én eszem mindenféle zsiradékot, és már nincs egy darab pattanásom sem (az étolajat persze kerülöm). Csirkéből a comb a legjobb bőröstül, ha több kalóriát szeretnél bevinni.
Én nem eszem gabonákat, cukrot és tejtermékeket, így nekem is elég nehéz ügy a hízás. Eddig jól megvoltam hússal, tojással, zöldségekkel és gyümölcsökkel, de beállt a súlyom és kellene pár plusz kiló. Most krumplival, rizzsel és olajos magokkal (földimogyoró kivételével), több gyümölccsel próbálom feljebb tornázni a kalória- és szénhidrátbevitelemet, emelem a zsír és a fehérje mennyiségét is, úgy néz ki, lassan meg is indult felfelé a súlyom. Emellett intenzívebben tornázom, mert szeretném, ha a kilók inkább izomból jönnének fel.
Igazából a zsíros ételeket eleve nem szeretem annyira, a húsok közül a csirke a kedvencem, úgyhogy az nem fog nehezemre esni, hogy csirkecombot egyek bőröstül :D
A zabpelyhet kipróbálom, már sokaktól hallottam, hogy tökéletes reggeli, meg a sütőtök is jó, csak azért azt nem eszem minden héten :D
A krumpliról jól tudom, hogy inkább csak főve tanácsos enni, mert olajban sütve az olaj miatt nem egészséges? De akkor sütőben sütve lehet, ugye?
Köszönöm, és neked is sok szerencsét a hízáshoz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!