Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért van az, hogy az oztálytá...

Miért van az, hogy az oztálytársam minden reggel péksütit eszik és nem hízik el?

Figyelt kérdés

Van egy osztálytársam, aki nagyon csinos. Én nagyon régóta küzködöm a kilókkal (164 cm, 74 kg), szóval nagyon szeretnék úg kinézni, mint ő. Nem értem, hogy hogyan lehet olyan vékony, mert minden egyes reggel látom, hogy valami péksütit eszik, tízóraira meg túrórudit. Miért nem hízik el?

Múltkor a szüleim beszélgettek és mondta az anyukája, hogy ebédel otthon normálisan két fogást, eszik uzsira gyümölcsöt este pedig salátát vacsorázik. Az a durva, hogy nem is sportol és így 53-55 kg és akkora, mint én.

2015. dec. 9. 07:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

mert teljesen mas az anyagcsereje.

Ez van, neked ezt dobta a gep.

2015. dec. 9. 07:48
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt genetika, ezt nem lehet befolyásolni. Másrészt nem írtál arról, hogy mennyit sportol. Lehet, hogy rengeteget mozog.

Azt is észrevettem az írásodban, hogy uzsonnára gyümölcsöt eszik, vacsorára salátát, szóval semmi szénhidrát délután. Ez azért nagyban közrejátszik abban, hogy nem hízik el.

2015. dec. 9. 08:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, írtad, hogy nem sportol. Akkor genetika és a délutáni szénhidrátmentes táplálkozás.
2015. dec. 9. 08:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Genetika és gyorsabb az anyagcseréje, magyarán mázlista.
2015. dec. 9. 08:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Mitől hízna, ha keveset eszik? Én ipari mennyiségeket toltam délután is, nem ilyen ebéd után már semmit...

Tízóraira se túrórudi volt, hanem minimum egy szendvics, egy isler és egy kakaó... Mondjuk sose voltam vékony, de évi 1 kilónál nem híztam többet, s ebben benne vannak a nyári fél kiló kenyér, liter tej reggelik :D.

(Hogy mennyire máshogy eszem ma már... Okosodtam. Sajna az iskolában nem igazán oktatják a helyes táplálkozást.)

Az osztálytársad anyagcseréjét nem ismerem. Nekem viszonylag gyors, ráadásul stagnálni szeret. Bitang sok evéssel extrém lassan el tudok hízni (de az tényleg durva szintet igényel mindennap), máshogyan nem. Vannak ilyen emberek, akik extra bevitel esetén egyszerűen elhasználják a felesleget s nem vagy alig híznak.

Hogy péksüti vagy tojás vagy csirkemell, az eléggé mindegy a hízás szempontjából. A kalóriatöbblettől hízunk (amit persze egyes ételekkel sokkal könnyebb megvalósítani). Oké, van az inzulinszintre való hatás, de hiába, deficitben nem hízik az ember ha csokival bevont és cukorral szórt fánkot eszik, akkor sem. Az egészségének nem tesz jót és bizonyára éhes lesz és emiatt eszik sokat, de az étel fajtája önmagában nem meghatározó.

Fogyni is lehet akármilyen étellel, mennyiség kérdése.

2015. dec. 9. 14:05
 6/10 anonim ***** válasza:

#2: Uzsira gyümölcs, este vacsora, vagyis szinte CSAK szénhidrát délután. Bár nem tudom, mennyire sok.

Legyünk pontosak, no. A szénhidrát nem azt jelenti, hogy gabona és répacukor, hanem azt, hogy szénhidrát.

2015. dec. 9. 14:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Kövesd a példáját, és te is jobban fogsz kinézni.

Norbi update.

2015. dec. 9. 17:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Az a szénhidrát, amit este eszik, lassan szívódik fel, és valamennyire reggelig kitart, kevésbé éhezik meg. Így reggel és délelőtt nem tud annyi szénhidrátot enni, mint egyébként.
2015. dec. 9. 17:58
 9/10 VargaEmma44 válasza:

Szia.

Elmondom a "nagy titkot":) A mennyiség a lényeg, ehetsz bármit! Ez a péksüti dolog is ilyen....Hiába mondják, hogy "jaj péksütitől elhízol, miért nem eszel inkább valami magvas, teljes kiőrlésű cuccot?". Nem! Nem fogsz elhízni a péksütitől, ha az a péksüti EGY darab nem pedig több. Meg persze az, hogy mellette mit eszel. Ha zacskó csipszeket meg fél kiló tepertőt akkor el fogsz hízni. Ha normális adag ebédet meg vacsorát, akkor pedig nem, hiába reggeliztél te péksütit!:)

Ha sportolsz, akkor nyilván nem akkora gond ha 1 helyett kettőt eszel, de írtad, hogy az osztálytársad nem mozog.

Szóval mindent lehet enni, MÉRTÉKKEL! Ennyi a lényeg a súlytartáshoz.

2015. dec. 9. 19:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Genetika a frászt. (Fogolytáborokban egy ilyen genetikás sem volt sosem, hoppá).

A gyors anyagcsere meg nem azt jelenti, hogy amit felül betolunk, az alul szinte mind kijön, az is aminek bent kéne felhasználódnia, hanem azt, hogy, aminek ki kell jönnie, az hamarabb jelentkezik ott lent.

Szóval tessék kevesebbet enni. Ha még mindig nem fogysz, akkor még kevesebbet, mert még mindig túl sokat eszel.

Nincsenek egészségtelen kaják, csak egészségtelen mennyiségek. Meg lehet nézni, hogy a magyar ember mit tekint "normális" mennyiségnek egy vidéki rokonlátogatáson, vagy egy étteremben. Akkor húsok vannak, hogy a tányérról lelógnak, egy betonkeverőnyi körettel. A sütemény előtt persze, meg a 4 deci leves után.

Sok helyen mellette van a kalóriatartalom is, meg lehet nézni: egy ebéd 1300-1600 kcal. Miközben egy fiatal nap kalóriaigénye 2000 alatt van. És nem vagyok róla meggyőződve, hogy a másik 4 étkezéssel már összesen csak 400-at visz be, mikor pl 10 deka kenyér 250, 5 deka sonka 100-150 kcal, egy hambi 250.

2016. jan. 8. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!