Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A kálcium és a magnézium...

A kálcium és a magnézium milyen kapcsolatban állnak egymással?

Figyelt kérdés
Kérdezem ezt azért, mert pl. a vádligörcsről (úgy) tudom, hogy mindkettő hiánya okozhatja, és ezért - mivel nekem gyakran volt egy időben - rászoktam, hogy külön szedtem kálciumot meg magnéziumot, pezsgőtablettában, sőt, ha jól emlékszem, még spéci együttes is volt, kálcium-magnézium, aztán már csak külön vettem, aztán meg elfogyott, és külföldön élve gondoltam, veszek itt, még ha nem is pezsgőtablettát, és itt meg közölte a gyógyszerész, hogy azt nem hogy nem lehet együtt kapni, de nem is szabad együtt szedni, mert kioltják egymás hatását, úgyhogy egyik nap egyiket, másik nap másikat szedjem be. De akkor hogy lehet, hogy M.o.n meg egyben árulták (netán árulják még most is)? Tán ez az infó M.o.ra nem jutott el? Vagy mi az izgazság?

2015. dec. 6. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Én is egybe szedem...terhesvitaminban is egyben van..minden nap kell ásványianyag és vitamin...nem hiszem hogy kioltanák egymást...de az is érdekes , hogy nagyrészt a magnéziumhiányra mondják a vádligörcsöt és az az őszibarackban sok van...viszont ha sokat eszek belőle akkor 100 hogy éjszaka begörcsöl a vádlim...mindenkinél más.
2015. dec. 6. 12:27
 2/6 A kérdező kommentje:

De fura, de érdekes...

És milyen jó lenne egy szakértő véleménye, pl. orvos vagy diatetikus...

2015. dec. 6. 12:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Magnézium segíti a kalcium felszívódását. Egyszerű kalcium nem, vagy nagyon nehezen tud a szervezetben felszívódni.
2015. dec. 6. 13:29
 4/6 A kérdező kommentje:

Vagyis ez a külföldi gyógyszerész hülyeséget mondott volna...?

Akkor most kinek higgyek inkább? A külföldi gyógyszerésznek vagy a no name kommentelő=kedves ismeretlen válaszolónak?

2015. dec. 6. 16:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdezd az orvost:

[link]

[link] /hematologiai_betegseg/108187

2015. dec. 6. 21:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Még egy lehetőség: nem elképzelhető esetleg az, hogy a két vitamin mennyiségétől függ az, hogy segítik vagy tompítják egymást...?

Mert azért ha úgy teszem fel a kérdést, hogy kinek higgyek: a hús-vér patikusnak a gyógyszertárban vagy az internetes orvosnak (akiről ki tudja egyáltalán, hogy tényleg orvos-e...), akkor elég evidensnek tűnik a válasz, szerintem...

2015. dec. 14. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!