Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan készítik a mézet?

Hogyan készítik a mézet?

Figyelt kérdés

vegetáriánus vagyok, rengeteget olvastam a mézről és nagyon eltérő véleményeket hallottam.

azt szeretném megtudni, mi az igazság a méz készítését illetően? a méhecskék kínzásával és meggyilkolásával jár? ha megtermelik a mézet, akkor utána a méhészek elveszik tőlük az összes mézet és a méhecskék meghalnak?

2015. dec. 6. 08:22
1 2
 11/13 szabóméhészet ***** válasza:

Mint méhésznek,nálam kiment a biztositék ettől a sok baromságtól.

Ilyen hülyeségekhez inkább hozzá se szólok.

2015. dec. 25. 11:25
 12/13 anonim ***** válasza:

Én vegán vagyok. Nem eszek és nem használok semmilyen állati eredetű dolgot, mézet sem. Mi a gond a mézzel: [link]

Itt utána tudsz olvasni ha gondolod, és akár az összes állati eredetű dolognak, ha érdekel :)

2016. jan. 4. 18:25
 13/13 anonim ***** válasza:

A cikk azt írja, hogy minden élőlény saját magáért van. Nos, ez nem igaz. Ha egyedi szintre érted, akkor már maga a méhcsalád is cáfolja, hiszen a méhek elsősorban nem magukért, hanem a családjukért élnek. Ha faji szinten, akkor sincs a cikknek igaza, mert a fajok nem elszigetelten élnek. Létezik a szimbiózis is, keress rá erre a szóra!

Vegán szellemben te csak a méz elvételét látod, és nem látod azt, hogy a méhész támogatja méheit a túlélésben. Sőt, van egy élősködő, ami az ember által nyújtott védelem nélkül 3 év alatt kipusztít szinte minden méhcsaládot. Emiatt ma már a mi méheink nem képesek az ember segítsége nélkül élni, márpedig a méhek a fő megporzók.

2016. jan. 5. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!