Nem mond itt butaságot Rubint Réka?
Az alábbi videóban 03:08-tól nézzétek - az eritrites, steviás csokoládékról beszél, hogy azt nyugodtan fogyaszthatja a cukorbeteg is, mert egyáltalán nem emeli a vércukorszintet, mert nincs benne cukor... Node, kérem... A szénhidrátot kell figyelnie a cukorbetegnek, ami az alternatív cukorpótlókban is van, csak maximum nem annyi... De ugyanúgy számolni kell az étcsokiból is, hogy mennyit eszik, nem? Vagy én értem félre, mit mond itt?
https://www.youtube.com/watch?v=XSm5r3-phDE
Steviából olyan kevés kell édesítésre, hogy gyakorlatilag elhanyagolható a mennyiség. Érts egy késhegynyi megédesít egy egész tábla csokit.
Az eritrit nem emeli a vércukrot és nem is hasznosul egyáltalán, ha jól tudom vizelettel távozik. Szóval nem kell vele számolni.
A xilittel kell számolni, mert abból valamennyi hasznosul, csak az inzulinválasza ennek is csekély, így cukorbeteg is eheti, de CH mennyiségbe már bele kell számolni. Az eritritet nem!
Ahogy már előttem leírták, úgy van.
Persze azért számolni kell, ha nagyon sok csokit eszik az ember a szénhidrátkeretéhez képest, mivel a kakaóporban azért határozottan van hasznosuló szénhidrát (bár abban sem olyan rengeteg)... Az eritritben extrém kevés efféle van, én el is hanyagolom (az én szénhidrátkeretem kb. 30-40 gramm naponta, töredéke az átlagos cukorbetegének, na ehhez képest elenyésző az az eritrit, amit képes vagyok megenni, nem is számolom. bár cukorbeteg nem vagyok), a steviának pedig még a teljes mennyisége is elenyésző, párszázszor édesebb, mint a cukor, gondolhatod, mennyi van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!