Szerintetek lehet baja a gyereknek ha nem eszik abszolúte főtt ételt?
Sziasztok!
A kislányom 2,5 éves és alig eszik valamit.
Semmi főtt étel.
Amit megeszik az pizza,melegszendvics,sült krumpli,banán,körte,tejtermékek meg persze a nasik mennének.
Félek hogy baja lesz hogy nem eszik főtt ételt.
Hiába kóstoltatom meg vele vagy kirakom neki az ételt nem kell neki.
Erőttetni nem akarom.
Azt ne írjátok hogy éheztessem ki majd ha éhes lesz megeszi mert már próbáltam és inkább éhen marad és sír hogy éhes de akkor sem nyúl hozzá!
Olyan mintha ételfóbiás lenne.
nálunk sem mennek ezek a rendeskaja dolgok, szerencsére mivel bölcsis, ott bezzeg megeszik mindent rendesen. (példa, itthon a lágy puha kenyér + vaj + szalámi szendvicsnek az a sorsa, h leeszi a felvágottat, esetleg lerágcsálja a vajat, de bezzeg a bölcsibe még a kenyérhéját is befalja. mit szokik meg ugye a gyerek)
ösztönzőleg hat a "társadalmi" evés, mi szoktuk a közös vacsizást, hétvégén közös ebédelést "tolni". de nem azt mondom, hogy tutira működik, azért egy kevéske kanál, villa főttételt megeszik. de nem az van döntő többségben nálunk se..
nálunk a virslivel nem tud versenyezni semmi se :) fúj, pedig a virsli nyesedék meg szója, igyekszünk azért a legjobb minőségűt megvenni inkább belőle.
amúgy nálunk a szószós kaják mindig bejönnek - pl. tejszínes husi, zöldséggel ananásszal, stb, rizzsel. vagy meg a pörkölt nokedlivel, megy a gulyásleves, a húsleves főtt répával, főleg olyan kaják mennek, amik jó szaftosak. sima rántotthús nálunk se nyerő. de még a hús se igazán. zöldborsófőzeléket viszont megeszi, ha jó édes, és a gyümölcslevest is (az édes kaják bejönnek a gyerekeknek)
alkalmanként tök jó a pizza, nálunk a banán napi 3 is fogy. tejtermékek esetén a sajt, a natúrjoghurt vagy a kefír az jó (csodálkoznék persze ez utóbbin, szerintem a kétévesek undorodnak a savanyú tejtermékektől) de azért jó ha tudod, a gyümölcsjoghurtban vödörnyi cukor van!!!
ha gyümölcsöt eszik egész nap, még mindig jobb, mintha sok gyümölcsjoghurtot enne. jó cukorfüggő lesz tőle. tényleg brutál cukros!
még a pizza sem mumus ám. tészta, felvágott, sajt, paradicsom van rajta, alkalmanként tök belefér.
mondom, próbálj ki "lucskos" ételeket - pl. pici kockázott csirkemell, tejföl / tejszín, fűszer, és rizs. biztosan eszik pár kanállal, mert a tejszín jó édes, becsapós :)
próbáld ki a gulyáslevest, zöldborsófőzeléket...
és ha mondjuk ezekből naponta legalább egyszer eszik délben, már megérte elkészíteni :) (maradékot fagyaszd le, mindig jó, ha van gyerek adagnyi lefagyasztva a frigóban - én bébiételes üvegekbe porcíóztam, és ha olyan kaja volt, amit magunknak csináltam, és a gyerek nem evett velünk, egy ilyen bébiételes üvegnyi adagot megmikróztam neki.
kell azért legalább másnaponként legalább rendeset ennie. próbálj valami újdonságot vinni a kajába - egyétek meg a nappaliban szép megterített asztalnál, egyétek meg valakinél vendégségbe, egyetek egy plázában mondjuk (főzelékfalós főzeléket mi is csípázzuk, 400ft-ból ketten jól lakunk - pl. kelkáposztafőzi)
nem ételfóbiás, ilyenre ne is gondolj :) simán csak kijátszik téged. de ezért nem lehet rá, vagy magadra haragudnod, mondom, valamivel dobd fel a kajálás (helyszín, terítés, közös evés, stb) és jó kis zaftos, édeskés ételeket készíts :)
nyugi, vannak gyerekek, akik nemhogy banánt, de semmit nem esznek szinte, és felnőnek (szívem megszakad amúgy ha ebbe belegondolok, de sajnos van ilyen) - nem lesz beteg a gyereked.
amúgy egy jó kis mozgás a szabadban egy csípős őszi délután is meghozza az étvágyat :)
Na igen de nem eszik 😞
Gyümölcsöt megeszi de a zöldségeket nem.
Húst kb fél éve nem evett vagyis csak ami a pizzám van.
De hiába kínálom a csirkét nem kell neki,pedig nemrég még megette
Kedves utolsó előtii!Majd ha neked lenne ilyen finnyáss a gyereked megértenéd hogy hiába én parancsolok és hiába vagyok következetes akkor sem eszi meg azt amit adok!
Tömjem bele hányásig vagy mire gondoltál???
Lehet te ezt tennéd a gyerekeddel de én nem fogom!
Látszik hogy foggalmad sincs hogy milyen ez!
Jézusom!
Hogy múlott rajtam mikor rendes ételt kínálok neki folyamatosan?
Szerintem meg amihez nem értesz ne szólj bele.
Ha ilyeneket mondanál egy pszichologusnak kinevetne!
Fogalmad sincs ezekről a dolgokról.
Mielőtt okoskodsz nézz utána a dolgoknak.
Nemfogok leállni olyannal aki aztsem tudja hogy miről beszél!
Heló!
Nem szabad temérdek mennyiségű nasit adni a gyerekeknek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!