Napi 1200 kalória elég? Fogyni szeretnék, de ne szeretnék beteg se lenni
Honnan tudjuk mi azt, neked mennyi elég?
A páromnak napi 2400 kcal az ideális a fogyáshoz (63 kilós, jegyzem meg, nem izmos, igaz, nem is kövér, de néha feljön rá pár kiló s fogynia kell).
Nekem pedig 1800 a minimum, amivel nem omlok össze s ezen azt sem változtat, hogy nem nagy a kalóriaigényem, ennyivel nem fogyok sok mozgás nélkül. De nem működöm jóval alatta s kicsit alatta is végigéhezném az estét, ami elég szörnyű lenne.
De van, aki kevesebbel fogy, természetesen.
S nyilván van, aki napi 3-4000 kcallal fogy. Ha valaki egész nap sportol, akkor 2000 kcal durva koplalás lenne, ami nem jó s valószínűleg nem is bírná valami jól...
Ja, a kalkulátorok csak tippelnek egy bátrat, a valóság jóval arrébb lehet. Én nem működöm a kalkulátorok szerint súlytartó szintemen, az nekem éhezés roppant irritált állapotban. Simán fogynék úgy, de nem vagyok mazochista.
Ki kell tapasztalni, mi a megfelelő érték. Megpróbálni valami jó becslést, s megfigyelni, milyen tempójú a fogyás. Heti fél kiló szuper, sokaknak 1 is megy, fölötte max. nagy súlyfeleslegnél OK a dolog, ha az ember tudja, mit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!