Mit tegyek? Azt hiszem beteg vagyok. Az egész életem szinte már a ennivaló teszi ki..és a kalória számlálás...
de nem is evvel van a baj..hanem avval..hogy minden egyes étel után...lelkiismeretfurdalásom van.
(és azt kivánom bárcsak tudnám magam hánytatni :S )
Pl.. ma reggelire ettem 2 db rozskenyeret kenytem rá diabetikus lekvárt..+ ettem 2 db pogácsát... na a 2db pogácsát nagyon megbántam.. minek ettem annyit?? :S
Rendszeresen mozgok, napi 1-2 órát.. (tánc, szobabicaj) de mindig attól félek, hogy mivan, hogyha nem elég ez a mozgás és nem tudom leadni azokat a kalóriákat amiket megettem aznap???
Félek...a környezetem biztat, hogy már nagyon sokat fogytam...de én mikor belenézek a tükörbe még mindig +5 súlyfelesleget látok....amikor ülök...még mindig megtudom fogni a pocim... :S
Mit csináljak, hogy normális önértékelésem legyen???
Amúgy 19 éves lány vagyok..175 cm és 68 kg
Ezis..eddig a célom a 65 volt..de úgy érzem azsem elég...:S
Kérlek vigyázz magadra, nehogy véletlenül bulimiás vagy anorexiás legyél. ill. van egy olyan betegség is, amikor az ember abba dilizik bele, hogy edz és a kalóriákat számolja.
Nem vagy kövér! még 8-9 kilóval nehezebben sem lennél az! Figyelj oda az ékezésedre, de ne sanyargasd magad. Az élet nem erről szól!
Te is amolyan "belelovallom magam" típus vagy. Mielőtt tönkreteszed magad (meg azokat, akik ezt elviselni kénytelenek körülötted) javaslom kezdj el gondolkozni értelmes dolgokon is. Irodalom, politika, egy kis természettudomány. Kettős haszon: megszerzett ismeretek birtokában magad is képes leszel eldönteni egyszer csak, normális vagy, esetleg beteg-e vagy sem. Esetleg azt is, milyen egy ésszerű diéta/életmódváltás.
Másik:
Eltereled a figyelmedet saját magadról. Ez is klassz ám, mert nem, nem körülöttünk forog a föld, sőt nem is a nem létező zsírpárnák körül.
Már hogy lenne anorexiás 68 kilóval? Csak olyan szóljon már hozzá, aki ért is hozzá...
A 68 kiló az 10 KG súlyfelesleg, 175 centi magas, 19 éves nőknél az ideális testsúly (ami a legegészségesebb) 58 kilogramm. Vagyis még van mit leadnod (7 kilót). A kenyér mellé tényleg nem kellett volna pogácsát enned, ez túl sok szénhidrát reggelire egy fogyókúrázónak.
Ebben az ég világon nincs semmi beteges; azért látsz magadon 5 kiló súlyfelesleget, mert van is. Azt az 5-7 kilót könnyedén le fogod tudni adni, kitartás! Az étvágyadat elvenni úgy tudod, hogy 2 napig nagyon nagyon minimálisat eszel; így "összeszűkül" a gyomrod.
"Már hogy lenne anorexiás 68 kilóval? Csak olyan szóljon már hozzá, aki ért is hozzá..."
-Miért ne lehetne? Valahol el kell kezdeni...
"A 68 kiló az 10 KG súlyfelesleg, 175 centi magas, 19 éves nőknél az ideális testsúly (ami a legegészségesebb) 58 kilogramm. Vagyis még van mit leadnod (7 kilót). A kenyér mellé tényleg nem kellett volna pogácsát enned, ez túl sok szénhidrát reggelire egy fogyókúrázónak."
-Honnan tudod mennyi izom van rajta és mennyire nehezek a csontjai? Látatlanból azért elég meredek ilyet mondani...
Az a két szelet rozskenyér még a két pogácsával is lóf@sz reggelire. Én itt elgondolkoznék, hogy inkább te vagy a beteg...
"Ebben az ég világon nincs semmi beteges; azért látsz magadon 5 kiló súlyfelesleget, mert van is. Azt az 5-7 kilót könnyedén le fogod tudni adni, kitartás! Az étvágyadat elvenni úgy tudod, hogy 2 napig nagyon nagyon minimálisat eszel; így "összeszűkül" a gyomrod."
-Na ezt már nem is kommentálom... Téged be kéne csukni mert közveszélyes idióta vagy. De gondolom nem vállalod a felelősséget ha a jótanácsaid miatt véletlen valami baja lesz nem?
Két napig nagyon nagyon minimálisat enni? Vannak még iylen remek ötleteid, kedves 17:20? Ezzel kb azt érné el, hogy attól kezdve minden egyes bevitt kalóriát keményen raktározni kezdené a szervezete. Meg persze az alatt a két nap alatt veszítene egy kicsit az izmaiból is. A többi hülyeségedhez nem szólok semmit, azt már előttem megfelelően bírálták.
Csak annyit még hogy én hasonló adottságokkal rendelkezem mint a kérdező, de szó sincs nálam 10 kg túlsúlyról...
17:20-as tényleg ipari hülye... (Bocs, de ez ennyi)Az indokokat előttem szólók tökéletesen leírták, és igazuk van.
-dietetikus-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!