Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Így egészséges lehetek?

Így egészséges lehetek?

Figyelt kérdés

16 vagyok,szeretnék egészséges lenni,sőt 10kgt körübelül szeretnék lefogyni.

Reggel(6:10 körül) szoktam inni egy teát,csak mézzel,ezzel beveszek pár vitamint

Suliban általában gyümölcsöt/csirkemellet eszem

Amikor hazaérek akkor valami meleg ételt eszem (attól függ,anyu mit főz)

Ha emellé még megpróbálok beiktatni 30 perc sétát akkor lehet talán valami változás? Természetesen nem eszem se csokit,nem iszom mást csak vizet!

2015. nov. 19. 20:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Napi 30 perc séta édeskevés, főleg, ha csak próbálkozol. Ennyi intenzív sportolás kell (úszás, futás, biciklizés), vagy egy óra lájtosabb. A reggelid meg csak egy tea néhány vitamintablettával? Reggel kellene a legtöbbet enni, mert ilyenkor (7 és 9 óra között) a leghatékonyabb az emésztés. Nem véletlenül van az a közmondás, hogy Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus. Este már nem szabad megterhelni a gyomrot, éjszaka pihennie kell, nem emészteni. Az oké, hogy nem eszel csokit, de az igazán káros a cukor, ami sokmindenben van, pl. a salátaöntetekben is. Az állati fehérje sem egészséges, főleg a nagyüzemi húsok, tejtermékek. A csirkéket akkorára hízlalják, hogy nem bírják el a saját súlyukat, telenyomják őket gyógyszerrel, stb. A marhákat, disznókat génmódosított szójával etetik, és már hivatalosan is beismerték, hogy rákkeltőek a vörös húsok. Egyél sok zöldséget, hüvelyeseket, barnarizst, hajdinát, ilyesmit. A gyümölcs a legjobb tízóraira, kb. egy órával az ebéd előtt.
2015. nov. 20. 00:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Az egészséghez ez kevés, a fogyást nem tudom, mivel nem tudom, mennyit eszel... Sőt ugye azt sem, konkrétan mit.

A 30 perc séta alig valami, de azért komoly lépés, ha eddig még ennyit se mozogtál (ami azért ijesztő. sosem sportoltam és igazán nem tartottam soknak az én kis minimális mozgásomat, ami napi 2 óra séta volt, de anélkül rosszul éreztem magam. oké. nem vagyunk egyformák, de azért valamit csak kell mozogni).

2015. nov. 20. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!