Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A céklától piros lesz a vizelet?

A céklától piros lesz a vizelet?

Figyelt kérdés
Ebédhez jó sok párolt céklát ettem és most piros a vizeletem, remélem, attól.
2015. nov. 10. 21:04
 1/4 Kiss Gerzson válasza:
Igen. Ez egészen biztos. Elég rémisztő a látvány, de attól van, igen.
2015. nov. 10. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
51%

A főtt cékla nem színezi el, a céklasaláta viszont igen, már csak ezért is, mert az ecetsav hatással van a cékla stabilizáló hatású oxálsavjára. A legnagyobb valószínűséggel céklalevek fogyasztása után lehet számítani a piros, vagy rózsaszín vizeletre. Ha egyéb, a vashiányos vérszegénységre utaló tünetek (sápadtság, gyengeségérzet, fejfájás, haj, köröm problémák, stb.) is tapasztalhatók, akkor ezt vegyük jelzésnek. Mielőtt mindenféle laborvizsgálatra mennénk, jusson eszünkbe az is, hogy a céklalének lehet ilyen hatása. Ne ijedjünk meg! (Ha viszont nem ittunk céklalevet, akkor az egy nagyon más helyzet, és “Kérdezze meg kezelőorvosát…”)

[link]

2015. nov. 10. 21:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan szokott tőle lenni. (Eleinte én is megijedtem a látványtól; néha még most is, ha megfeledkezem róla, hogy céklát ettem :-)
2015. nov. 10. 21:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Simán elszínezi a főtt cékla, én mindig levesként, hosszan főzve eszem s napokig olyan.

Egyébként az ízletes rizike is színez, most épp szezonja van s találtunk egypár kilót :)

2015. nov. 10. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!