Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mivel lehet helyettesíteni az...

Mivel lehet helyettesíteni az ételeket?

Figyelt kérdés
Kipróbálnám, hogy fogynék-e egyáltalán ettől az ötlettől. Tehát az biztos, hogy napi 2,5 vagy 3 liter vizet meg fogok inni. De ezen kívűl mivel lehet helyettesíteni a kaját? Azért, hogy ne essek össze stb. Hallottam, hogy valaki vitaminokat vett be. Más egyéb otlet? Vagy egyáltalán milyen vitaminok jók "helyettesítésre"? Vagy pl: minden nap pufi rizs + 3 L víz? Ilyen ötleteket várnék! De olyan választ, hogy ez hülyeség, olyat nem kérek, mert tudom , hogy kicsit hülyeség. De csak a kíváncsiság kedvéért csinálnám meg. (hozzátenném: nincs semmiféle betegségem, sőt eleg nehezen leszek beteg, mégcsak megfázva is utoljára kb 10 éve voltam)
2015. okt. 31. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:
a gyógyszertárban lehet kapni nutridrink elnevezésű tápszert, amit a legyengült betegeknek szoktak adni, ilyen kis 2 decis műanyagban van mint a kis üditő meg kakaó italok, direkt azért van hogy aki nem visz be elég vitamint azzal ilyet itatnak. próbáld ki és mellé a sok folyadék. van többféle ízben nem olyan sok az ára. bemész a gyógyszertárba és tudsz venni.
2015. okt. 31. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Meddig?

Mert nyilván nem lehet őket helyettesíteni. A vitaminokat és ásványi anyagokat még csak-csak, rosttabletta is van, de a testnek nagyon alapvető zsír- és fehérjeigénye is van, az energiaigényről nem is beszélve... Ne várd, hogy továbbra is jól működsz, ha nem eszel.

Rövidtávon persze lehet böjtölni, egészséges szervezetnek nem gond. De akkor ne egyél semmit, pufirizst pedig főleg nem, annak mi értelme van? Ha csak koplalsz, de valamicskét eszel, az inkább fehérje és zsír legyen. A szénhidrát sem árt, mert legalább az agynak kell egy kis glükóz s könnyebb szénhidrátként bevinni, mint fehérje formájában, amit a test majd átalakít...

De akkor már ehetnél rendesen is.

2015. okt. 31. 15:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem kicsit hülyeség, hanem nagyon.

Az ételt nem lehet helyettesíteni. Időszakosan lehet böjtölni, de pár napnál többet nem ajánlott. A vitaminoktól ugyanúgy összeesel, ha nem stabil a vércukorszinted. A legtöbben már attól rosszul vannak, ha elkezdik csökkenteni a szénhidrátbevitelüket. Aztán ha megszokja a test, akkor már nincs gond, de ez beletelik pár napba, addig pedig fejfájással, rosszulléttel jár.

A hülye ötletek próbálgatása helyett próbálkozz valami olyasmivel, amivel legalább nem biztos, hogy ártasz magadnak. Ha meg akarsz vonni valamit magadtól, az elsősorban a szénhidrát legyen, például a pufirizs. A közhiedelemmel ellentétben nem igazán diétás kaja, csak a kenyérnél jobb egy fokkal. A zsír és a fejérje létszükséglete a testnek, szénhidrát nélkül meg azért túl lehet élni, bár az sem mindenkinek ajánlott. Van aki jól elvan nélküle, én meg úgy néztem ki, mint egy zombi. :) Ha nem tudod, hogy mi tartalmaz zsírt, fejérét, szénhidrátot, vagy hogy pontosan mik ezek, akkor pedig bele se kezdj semmibe, mert a legalapvetőbb fogalmakkal sem vagy tisztában, itt az ideje olvasni.

2015. okt. 31. 22:24
 4/6 anonim ***** válasza:

#3: Én is zombi voltam a kevés szénhidráttól pár éve, de több év szénhidrátszegény étrend után már simán ment az átállás, a testemnek tetszik, most már nem is tudok visszaszokni a sok (pl. napi 100g) szénhidrátra, nem esik jól. Nekem bejött, van, akinek sosem, mert más fajta.

De régen is ment a többnapos böjt probléma nélkül, valahogy más a semmi evés és a kevés szénhidrátos evés, vagy nem tudom.

A szénhidrát nem esszenciális tápanyag, de attól még nem biztos, hogy jól működünk igen kevéssel. Azért annyira nem kéne túlzásba vinni, mint manapság divatos. Sokan a kemény fogyókúrát is merő szénhidrátra akarják alapozni, ami beteg dolog, tekintve, hogy az az egyetlen nem esszenciális tápanyag...

Többet kéne tanítani a táplálkozás alapjairól. Az orvosok sem állnak valami jól e téren.

2015. nov. 1. 00:12
 5/6 anonim ***** válasza:

#4 Nekem nem is annyira a közérzetem volt zombi, hanem rosszul néztem ki. Beesett szemeim voltak, nagy táskákkal, nem mutattam jól. A másik negatívum volt, hogy kiszáradt a bőröm. Valószínűleg nálam nagyon magas kortizollal járt az alacsony CH, ami viszont nem egészséges. Amúgy nem éreztem magam különösen rosszul, bár a ketogénezők által tapasztalt energikus közérzet sem volt rám jellemző. Semmilyen pozitív dolgot nem tapasztaltam, ezért abbahagytam. Tudom, hogy nálad bevált, és még sok más embernek is. Úgy látszik, hogy nem mindenki egyforma, kinek működik, kinek nem.

A böjtöt még nem próbáltam 3 napig, de ezt még tervezem. Eddig azt hiszem 21 óra volt a leghosszabb, ami nem túl sok.

Most tömegnövelést tervezek, amit szeretnék magas CH és mésékelt zsírbevitel mellett csinálni. Jön a gyúrós, csirke-rizs-zöldség-lenmagolaj diéta. :) Kíváncsi vagyok, hogy mennyire jön be.

2015. nov. 1. 12:16
 6/6 anonim ***** válasza:
#5: A kortizolproblémáról már hallottam, viszont én semmi gondot nem tapasztaltam eddig, igaz, többnyire 40g körül vagyok, mert szeretem a szénhidrátos ételeket, főleg a zöldségeket. Minden normális tájékozottabb ketogénező tudja, hogy nem mindenkinek való ez az életmód, van, aki egy napig sem bírja kevés szénhidráttal s zsírdúsan (márpedig nagyobbacska kalóriaigénynél kell a sok zsír), más csak nem hajlandó rá s boldog máshogyan. Ez teljesen rendben van így.
2015. nov. 1. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!