Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Normális az, hogy a 17 éves...

Normális az, hogy a 17 éves barátnőm bébiételen él? Hogy beszéljem le róla?

Figyelt kérdés
Aggódom a barátnőm miatt. Átlagos testalkatú, de minden áron fogyni akar. Mióta megtudta, hogy a bébi desszertben úgy 140 ckal van, azóta szinte ezen él. Reggelire, uzsonnára és vacsorára is ezt eszi, max ebédre hajlandó egy tányér ételt megenni. Normális ez? Lehet valami baja tőle? Hogy beszéljem le erről?

2015. okt. 30. 14:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%
Egyél teis bébiételt :)
2015. okt. 30. 14:43
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
Szexeljetek sokat hátha elfeletji.
2015. okt. 30. 14:54
 3/14 anonim ***** válasza:
70%
Buta és éretlen. Nem tudod lebeszélni, ha ilyen sötét. Esetleg fenyíteni, hogy elhagyod, ha nem változik.
2015. okt. 30. 15:05
 4/14 anonim válasza:
45%
kezdd el szoptatni :)
2015. okt. 30. 15:29
 5/14 anonim ***** válasza:
65%
Igen lehet tole baja. Nem veletlenul bebi etel a neve. Az a kisbabaknak kimert mennyiseg.
2015. okt. 30. 17:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Javasold neki, hogy menjen el pszichiátriára,mert ez testképzavar, és/vagy evészavar lesz. Történt az életében valami nagy változás mostanság? A szülei észrevették már a dolgot?
2015. okt. 30. 21:19
 7/14 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz tőle, hallottam már ilyet, hogy valaki nasiból eszik ilyet :D ez csak normális étel összeturmixolva, egyébként meg ha ebédre eszik rendes ételt akkor nem gáz, vacsorára meg reggelire én se szoktam főtt ételt enni.
2015. okt. 30. 22:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem,nem normális.Ennél vannak jobb módszerek,ráadásul ezeknek az íze is borzalmas...Egyszer én is megkóstoltam és nem értettem hogy tudtam megenni,amikor kicsi voltam :)Szóval jó kis diétás kaják vannak,ha kalóriaszámláló,de napi kb. 1000 kcal-t mindenképp meg kell ennie. Evvel is fogyni fog és nem megy tönkre a gyomra. Meg a fogai! Jó kis diétás kaja pl. a cukkini és sütve mindenféle fűszer nélkül kis sóval is nagyon jó. Plusz olyat is kell ennie amit rágni kell,mert a fogaknak kell a rágás,hogy épek maradjanak!
2015. okt. 30. 23:07
 9/14 anonim válasza:
Nem vagyok szakértő ebben, de ha megfelelő adaggal megeszik, és megvan a napi ajánlott kalória valamint egyéb vitamin bevitel akkor sok baja talán nem lehet. Viszont ha tényleg egész nap csak ezt eszi nem a legjobb, mert azért mindig pépes ételt enni... De tényleg, ha megeszi az ajánlott kalóriát akkor talán rövidebb távon sok baja nem lehet belőle, de hosszú hónapokon esetleg éveken keresztül, ha csak ezt eszi úgy natúrba akkor biztos, hogy lesz valamiféle következménye. A fogyni akarással nemigazán tudsz mit kezdeni. Puszta szavakkal nemigen lehet meggyőzni, hogy: "Kicsim, ne fogyókúrázz." Próbálj bevetni valamit vagy csinálj olyan kajákat amik tényleg finomak, gusztusosak és talán megjön hozzá a kedve, hogy egyen olyat is. Biztos, hogy van olyan étel, amitől neki is csorogni fog a nyála és nem bír majd neki ellenállni. Ha megpróbáltál minden lehetőséget és így sem javult a helyzet szinte semmit sem és már jó idő eltelt, hogy csak bébiételen él a barátnőd akkor szerintem érdemes valamiféle szakembert megkérdezni vagy ilyesmi, hisz gondolom aggódsz a kedvesedért. (Mondjuk ez nyilvánvaló, mert ki az aki nem aggódna a szerelméért.) Remélem tudtam valamennyit segíteni. Sok sikert. ;)
2015. okt. 31. 12:02
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is hülyeség. Egy időben ez volt a hollywoodi sztárdiéta....

Amúgy tényleg van rajta felesleg?

Ha igen: beszéld rá h dietetikussal konzultáljon, ingyenes beutalót kérhet a háziorvostól

Ha nem: beszéld rá h menjen pszichológushoz, ingyenes beutalót kérhet ugyancsak a háziorvostól

Esetleg szülőknek lenne érdemes még szólni, hogyha nem vették észre h a lányuknak étkezési gondja van.

Amúgy konkrétan a bébiételtől nem lehet baja, de attól igen, ha nem táplálkozik kiegyensúlyozottan.

2015. okt. 31. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!