Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anorexia és bulímia után...

Anorexia és bulímia után mennyi kalóriát kell enni a gyógyulához? Illetve mennyi idő alatt fogok hízni?

Figyelt kérdés
Most 163 cm és 38 kg vagyok, 17 évesen. Kb 10 hónapja szenvedek evészavarokkal. Az egészséges súlyom amikor tényleg rengeteget ettem 45 kg volt, mivel genetikailag is vekony nagyon vagyok. Tehat kb eddig kéne visszahiznom. Tudom ez is kevés de ezzel a sullyal lennék a régi egészséges önmagam és nagyon meg szeretnék gyógyulni. Ha 3 hétig 2000-2500 kaloriat eszem és sok szenhidratot akkor mennyit hizok ennyi ido alatt? Ne feledjetek hogy a szervezetem ki van ehezve igy valoszinuleg gyorsabb lesz mint masnal... bar ha az anyagcserémből indulunk ki akkor lassabb szóval nem tudom mit hogyan csináljak. Tud valaki segìteni? Esteleg aki már átment ilyesmin? Vagy orvos? Még ma kéne segítség és dokira nincs pénz...

2015. okt. 9. 15:57
 1/3 anonim ***** válasza:

De hát a szüleid ez nem érdekli?! Mindenképpen orvoshoz kellene menned.

Magánvéleményem szerint szép fokozatosan kellene magad bevezetni az evésbe és könnyebb kajákkal terhelni a gyomrot, amíg meg nem szokja a nagyobb terhelést.

2015. okt. 9. 16:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Ezzel a problémával először is pszuchiáterhez fordulj. Ő segít dietetikust találni. TB finanszírozza,nem kerül pénzbe.
2015. okt. 9. 16:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Pszichiáter vagyok. Nagyon ügyes vagy, hogy felismerted és beláttad, hogy ez így nem mehet tovább. Ez óriási nagy dolog! Egyet értek a fentiekkel, hogy legjobb lenne, ha orvoshoz mennél. Ha valamiért nem akarsz, nem tudsz, akkor az fontos kérdés, hogy most hány kalóriát eszel kb, mennyit mozogsz, stb. A szervezetnek nem jó a hirtelen váltás, fokozatosan kell emelni az adagot. És nagyon fontos az étkezés rendje. Ne össze-vissza egyél! Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. Köztük kb. 2-3 óra szünet. Ezzel a szervezeted "megtanulja", hogy nem kell félnie a koplalástól, nem kell raktározni, normális lehet az anyagcsere üteme, és optimális lesz az energiafelhasználás és salakanyagürítés (magyarul kell a szervezetednek raktározni, mert nem tudja, mikor fog újra enni kapni...). Nem kell szénhidrát dömping, legyen egy egészséges aránya a szánhidrát-fehérjének. Ha megírod most mit eszel, szívesen megírom, szerintem mit változtass.
2015. okt. 10. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!