Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy lehet havi 5-6kgot...

Hogy lehet havi 5-6kgot fogyni? Leirna nekem valami etrendet?

Figyelt kérdés
2015. okt. 8. 08:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez rengeteg. Heti fél kiló az ideális.

Gyorsan felszivodo szenhidratokat kell kerülni, fehér lisztből készült ételeket pl fehér kenyér, helyette teljes kiőrlésű pékáru a jó. Többször keveset étkezést mondják a jónak. Nasikban és üdítőkben rengeteg a felesleges kalória. És a fokozatos de rendszeres mozgás mindenképpen kell. De se evésben, se mozgásban nem szabad túlzásba esni, az elégtelen mennyiségű evés miatt csak éhezik a tested, ezért túl drasztikus a havi 5-6 kiló.

2015. okt. 8. 10:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez extrém eseteket, körülményeket kivéve túl sok, a fele is teljesen jó, de amúgysem úgy van, hogy az ember elhatározza, mennyit fog fogyni. Megtesz, amit tud s lesz, ami lesz.

Fogalmam sincs, milyen alapelemei vannak az étkezésednek, s mennyi a kalóriaigényed (akinek nagyon alacsony, az pl. megteheti, hogy kevés szénhidrátot és zsírt eszik, egyébként ez koplalást jelent, ha a kevés tényleg kevés, fehérjére van felső határ is, nem lehet a fő energiaforrás), sokféle jó módszer van.

Hogy napi hányszor, mennyit, mikor eszel, az nem olyan fontos, illetve úgy kell csinálni, ahogy Neked jó (van, aki képtelen fogyni bizonyos időzítés mellett s nem is érzi jól magát).

A megfelelő fehérjebevitel fogyáskor egy kicsit még fontosabb, hiszen a kalóriadeficit miatt a test hajlamos lebontani a költséges izmokat. Extrém kalóriadeficitben bajban is vannak az izmok, szolid deficit, megfelelő fehérjebevitel és mozgás mellett minimalizáljuk az izomvesztést.

Jó ötletnek tartom a szénhidrátcsökkentést, csak ahogy már írtam, ha valóban keveset eszik az ember, akkor a zsírnak kell energiát adnia, valamiből jönnie kell a kalóriáknak :) Nyilván az se mindegy, milyen szénhidrátról van szó, a gyorsak általában nehezítik a fogyást s az egészség szempontjából is kevésbé jónak tekinthetők, de ez bonyolult téma. Plusz emberfüggő, kinek sok szénhidrát kell, kinek kevesebb az ideális.

Fehérjedús ételek zöldséggel, ezt szoktam ideális étkezésnek tartani. Hogy milyen fehérje, ez megint emberfüggő, én tojást szoktam használni eme célra, plusz növényi fehérjéket is. De biztonságosabb komplett állatival, ami ráadásul jóízű, házi, tápanyagdús.

2015. okt. 8. 10:31
 3/3 anonim ***** válasza:
61%

Nem hiszem el már az embereket. Fogyni akarsz? Kevesebb zsír és szénhidrát de ami még fontosabb a kardió edzés. Futás bicikli stb. Van egy ilyen szóvicc is:

-"Mit szedjek hogy lefogyhak?"

-"A lábad"

2015. okt. 12. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!