Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért leszek olyan hamar éhes?

Miért leszek olyan hamar éhes?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem eszek szenhidraltot,es tudtommal rendesen etkezek.

Reggeli tojast szoktam enni sok sok zoldseggel,es tk kenyerrel/zabkasa gyumolccsel/zabpehely/szendvics cottage cheesevel sonkaval es zoldseggel

Tizoraira egy vagy ket gyumolcs/zabszelet/szendvics

Ebedre: Csirkemell parolva,zoldseggel natur joghurttal,rizzsel/tesztaval/krumplival/gombafasirttal

Estere:Zsirszegeny turo,natur joghurttal es hazi cukormentes szilvalekvarral.

Altalaba ezeket eszem..a vacsorat 19:30kor szoktam megejteni,esolyan 21:45-50kor fekszem le,de hajnal 5-6kor mar farkas ehes vagyok..es ha fel allok szedulok,neha emelygek.Ilyenkor megiszok egy pohar kavet,es hig hasmenesem van..

Hozzateveskepoen mar 5honapja 35kg es 157cm vagyok,elmelitileg eveszavarom van,es hizokuran vagyok de nem hizok valamiert

Eszek,normalisat,egeszsegeset.Akkor mi lehet a baj,miert vagyok hamar ehes,foleg reggel?

Mit egyek vacsira hogy sokaig telitodve legyek?

#miertleszekhamarehes
2015. okt. 7. 08:29
 1/2 A kérdező kommentje:
Kojavitom: *eszek szenhidraltot,csak nem NAGY mennyisegben
2015. okt. 7. 08:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Gondolom, túl keveset eszel, azért nem hízol s azért is éhezel meg, plusz a sok szénhidrát miatt.

Több étkezésed merő szénhidrát, sok cukrot és keményítőt eszel... Jó, a mennyiségeket nem tudom, s kinek mi a sok, de igazán nem tudom kevésnek nevezni. Én is éhes lennék ennyi szénhidráttól, messze a kalóriaigényem fölött is.

Természetesen sokfélék vagyunk, eszemben sincs azt állítani, hogy gond lenne a sok szénhidráttal, ez inkább szénhidrátfüggő, nem mindegy, zöldség, gyümölcs, rizs vagy kenyér a szóbanforgó szénhidrátos étel. Sokan könnyen jól is laknak szénhidrátos étkezés mellett, nem úgy, mint én.

A jóllakás is emberfüggő. Van, akinek csak a kalóriamennyiség számít, sokunknak a szénhidrát mennyisége is. Ha jól akarok lakni, tojást eszem zsírral és zöldséggel :) S ez távolról sem csak rám igaz. A fehérje és a zsír tipikusan sokkal jobban laktat, mint a szénhidrát, főleg a cukrok és egyéb gyors szénhidrátok után szokott könnyen megéhezni a legtöbb ember, főleg, ha nem is evett olyan sokat, mert a mennyiség azért jelent valamit.

Akkor van gond, ha picit tudsz enni egyszerre, mert akkor nyilván gyakrabban kell enned s az éjszakába is bekavarhat, úgy látszik. Én kísérleteznék az összetétellel, nem nagy inzulinválaszú fehérje-szénhidrát kombót ennék, hanem fehérje-zsír-zöldség vonalon mozognék (tojás zöldséggel, de más fehérje is lehet, némi olajos magot is ehetsz, ha szereted és bírod. Nem ártana több zsír, bár úgy tűnik, a minimumot azért beviszed, amikor épp nem zab a reggelid).

2015. okt. 7. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!