Kukoricapehely zabpehely helyett?
Utálom a zabpelyhet, szerintem borzasztó íze van. A kukoricapehely viszont egész jó. Szerintetek ez is jó reggelire fehérjével?
Erről van szó:





Tények:
- Reggel a legrosszabb az inzulinérzékenység.
- A tejsavóprotein eleve a leg inzulinogénebb fehérjeforrás.
- A zabpehely inzulinindexe az 1997-es ausztrál tanulmány és társai alapján fehér kenyérhez viszonyítva 40, a kukoricapehelyé 75, a fehér rizsé 79.
- A kukoricapelyhed még cukros is, bár ennél alacsonyabb cukortartalmút nem találsz.
Ha a felső 4 dolgot összeadod, láthatod, ez egy inzulinbomba a nap azon szakaszában amikor ez a legkevésbé kéne.
Nem fogsz tőle meghalni, valszeg nem leszel tőle inzulinrezisztens, valszeg nem fog glikogén raktár helyett a zsírba menni a CH tartalma, hacsak nem vagy atom IR-es, de én nem cibálnám az alvó oroszlán bajszát, még akkor sem, ha gyorsan tudok futni.
Ne ez legyen a standard reggelid. Keverd a KP-t ZP-vel. Akkor ehetőbb, mint a sima ZP, de "lassabb" lassabb, mint a sima KP.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!