Melyik? Gabonapehely, kukoricapehely, zabpehely?
Gabonapehely -- A csokis változatok finomak, tejjel, vagy anélkül, DE már 3(?) éve nem ettem...bár ha jól tudom nem egészséges, így nem kár.
Kukoricapehely -- Finom tejjel, és még tej nélkül is egy kicsit.
Zabpehely -- Eléggé "ízetlen", még tejjel sincs sokkal jobb íze. Egyszer próbáltam kását csinálni...egy bubborékokkal teli, "fura", elrontott valami lett borzalmas ízzel.
Már egy ideje, pár hónapja a másik kettőt sem ettem. És azt szeretném kérdezni, hogy melyiket ajánlátok? Vagy ha a zabpelyhet, akkor mit ajánlottok ízesítéshez(mesterséges ízesítőként reklámozott vegyszerek nem érdekelnek)?
Hópehely :D
Amúgy egészség szempontjából zabpehely,íz szempontjából gabonapehely.
Egészség szempontjából egyértelműen a zabpehely a legjobb választás.
Sokféleképp lehet ízesíteni: fahéj,kakaópor (nem a cukrozott, hanem a keserű holland),kókuszreszelék,mézeskalács fűszerkeverék, gyümölcsök (alma,banán,körte), olajos magvak.
Persze mindenképp igényel némi természetes édesítőszert (stevia,xilit,eritrit).
Én vízzel szoktam készíteni, de magtejjel (mandulatej, mogyorótej) is nagyon finom.
Én nem szoktam a főzéssel vesződni. Beteszem a mikróba, párszor átkeverem és amikor megszívta magát és "nyákos", akkor kész is. A nagyszeműt valamivel tovább kell főzni, mint az aprószemű zabpelyhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!