Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Észre vettétek hogy a paleo...

Észre vettétek hogy a paleo sokaknak nem áll másból minthogy mindent lecserélnek valami más, egészségesebbre?

Figyelt kérdés
Úgyértem tök jó hogy ilyen tudatosak, de a paleo lényege nem az lenne hogy az ételeket minnél természetesebb, feldolgozatlanabb, "nyersebb" formában együk? Különféle maglisztek, paleo tészták, energiaszeletek...az őseink nem ezeket ették. Nem számoltak kalóriát, ettek amit találtak.Én nem paleózom, nem diétázom, de foglalkoztat az egészséges táplálkozoás,próbálok is minnél egészségesebben élni,megszívatam már a műkajákkal én is. Kiváncsi vagyok mit gondoltok a témáról, engem nagyon foglalkoztat,hogy a Paleo nektek mit is jelent.

2015. aug. 16. 12:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Nekem egy nagy kamut jelent, most volt róla egy hatalmas cikk, semmi köze az ősemberek táplálkozásához, de mondjuk nekem ez mindegy is lenne, a baj vele az, hogy egyrészt kikiáltja a teljesen ártalmatlan gabonaféléket egészségtelennek, plusz olyan mértékű húsfogyasztást ajánl, ami egyáltalán nem egészséges. Szóval szerintem ha egészségesen akarsz táplálkozni felejtsd el a paleot, egyébként nagyon jó azzal kezdeni, hogy mindent természetesre cserélsz le. Egyáltalán nem könnyű a mai világban mindent friss élelmiszerből elkészíteni, mert hozzá vagyunk szokva a feldolgozott élelmiszerekhez, sokkal több idő pucolgatni a zöldségeket, elkészíteni a mártásokat, stb. A paleo amúgy egy nagy marketingfogás, gondolom nem fogy annyira a drága magyar hús, muszáj valahogy reklámozni.
2015. aug. 16. 12:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Én azt vettem észre, hogy a paleosok állandóan édességet, sütit esznek :D

Biztos az ősember is evett ilyet :D

2015. aug. 16. 12:39
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
Az idegeimre megy, mikor próbálnak rábeszélni. Az nem esik le nekik, hogy a koleszterinjük az egekben van, és ez hogy lehet egészséges.
2015. aug. 16. 12:49
 4/12 anonim ***** válasza:
Amiről te beszélsz az a "divat paleo". Most ez menő. Akik csak fogyókúrának tekintik a paleot, azok esznek mindig valami hülye sütit és helyettesítenek mindent. Nem ez az igazi paleo. Én 3 éve csinálom, egyáltalán nem eszek semmi feldolgozott bolti kaját, se maglisztekből készült sütiket, nem sütök paleo kenyeret, és még sorolhatnám. Senkit nem akarok rábeszélni, sőt próbálom titkolni is hogy paleo vagyok, sok kellemetlenség ért már miatta. Mindenki azt eszik amit akar tőlem, csak engem is hagyjanak békén. :)
2015. aug. 16. 12:58
 5/12 A kérdező kommentje:

Hát ahogy látom egy véleményen vagyunk:) amikor beláttam hogy rossz közérzetem annak köszönhetem amit megeszek, eszembe jutott hogy az ősembernek biztos nem fájt a hasa ennyiszer :)ekkor talátam rá a neten a paleora, ami elgondolásnak nem rossz. A sok húsevést nem támogatom, nem csak a bélflórára van rossz hatással, hanem a környezetre is.nekem a paleo annyit jelen hogy szeresd a tested, sok sok gyümölcs (max felvágva) sok zöldség akármilyen, egész magvak, termések, pelyhesített rosttsal teli gabonák, és igen natúr tejtermékek, és egy csomó finomság amit nem agyonra főzni, őrölni, ízesiteni hogy megehessük. nem kell kalórát számolni, nem kell aggódni a szénidrátbevitel miatt mert amit bemajszoltunk csak az egészségünkre van jó hatással.

sok netes áruház árul ilyen paleós cuccokat, irdatlan áron, ha paleóznék sem venném meg mert nincs rá pénzem.

2015. aug. 16. 14:57
 6/12 anonim ***** válasza:
45%

Amúgy én vegán vagyok, 3 hónap után elmúlt mindenféle bajom (magas vérnyomás, TSH szintem normalizálódott, ekcémám elmúlt, colitisem pedig rengeteget javult).

Nem hiszek a húsevésben, ezért ellenzem annyira a paleot.

2015. aug. 16. 15:05
 7/12 anonim ***** válasza:
De akkor miért a paleo iránt édeklődsz? Van rengeteg más irányzat. Én vegán vagyok, azon belül is a makrobiotikát tartom a legjobbnak, bár ott van hal is, tehát nem teljesen vegán, de nekem ez vált be legjobban. És rengeteg más irányzat, nyers, stb., szerintem a mediterrán étrend is nagyon jó lehet és finom is, most nagyon népszerű, bár én általában nem a divatból indulok ki.
2015. aug. 16. 15:06
 8/12 A kérdező kommentje:

Elősször nagyon érdekelt,mára kiábrándultam belőle, ez az egy volt ami iránt nagyon érdeklődtem. egyenlőre próbálok leszokni pár kajáról, nem helyettesíteni.

Az emésztésem majdnem tökéletes, a napallergiám szinte elmúlt,11 kiló eltűnt rólam( vot honnan )és jó tudni hogy a testünket nem csak a gyógyszerek gyógyíthatják :D

étkezési irányzatot azért nem szeretnék még felvenni, mert ismerkedem magammal,és bizony vannak még kisértések..mellesleg mifelénk sok dolgot nem lehet kapni itt falun, igy abból gazdálkodom amit itthon kapni. Egyébként a vegán eletmód gyerekkorom óta érdekel, legalább is az a fajtája ami engedi a tejtermékeket, és a tojást, igaz az utóbbit elég ritkán eszem.

A paleoról feltett kérdésem pedig tényleg puszta kíváncsiság volt. :)

2015. aug. 16. 15:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Oké, viszont a vegán étrend nem engedi a tejterméket, tojást, semmilyen állati eredetű táplálékot, a mézet sem általában. A vegetáriánus az, ami csak a húst tiltja.
2015. aug. 16. 16:04
 10/12 A kérdező kommentje:

Éretem. nem tudom honnan rémlett össze kevertem a kifejezéseket. :)

Köszönöm a válaszokat!

2015. aug. 16. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!