Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mivel tudnám ezt "orvosolni"?

Mivel tudnám ezt "orvosolni"?

Figyelt kérdés
Az a gond hogy a székletem nagyon kemény... arra lennék kiváncsi hogy mit, milyen fajta ételeket kellene ennem ahhoz, hogy ezen változtatni tudjak...

2015. aug. 12. 08:35
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Rostban gazdag ételeket kellene fogyasztanod, tehát sok zöldség, gyümölcs, zab. Teljes kiőrlésű élelmiszerek, magvak..., minden olyasmi, amiről manapság azt hallod,hogy egészséges :) Illetve a sok folyadék is lazítja a székletet.
2015. aug. 12. 10:53
 2/4 anonim ***** válasza:

sok rost (barack pl)

joghurtok, kefír

magvak (füge, kukorica)

de nézz utána is, mert pl alma, répa ezek hasfogók, ha jól eékszem, szal nem mindegy melyik gyümölcsöt, zöldséget választod

2015. okt. 7. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt a problémám, voltam is orvosnál a gondommal. Igazából tudtam mit fog mondani, mert tudtam a problémám gyökerét, de kellett hogy kimondja. Azóta helyre is jöttem.

Szóval:

-sooook sooook folyadék. Nálam ez alapvető probléma volt, volt hogy napi fél liter SEM került a szervezetembe. Ma már minimum 2 litert fogyasztok.

-Rostos ételek, én ezt leginkább a reggeli rost-müzlimből viszem be, SANOVITA müzlit eszem

-gyümölcsök, zöldségek

Emellett nekem ritkábban is volt székletem, ugyanezek a problémák miatt, így több mozgást is ajánlott

Nekem bevált, helyrejöttem, a lehető legjobbakat kívánom neked is!

2015. okt. 8. 09:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem: az édességet teljesen mellőztem.

És igen, ahogy a második válaszoló is írta, vigyázz a hasfogó ételekkel (banán, keserűcsoki, sajt stb.)

2015. okt. 8. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!