Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A barackmag tényleg mérgező?...

A barackmag tényleg mérgező? És mekkora mennyiség az amitől baja lehet egy embernek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 5. 22:27
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
0%
Ez az egész barackmagos cián városi legenda. Gondoljatok bele! Ha ciánt tartalmazna a mag, akkor kihalna a fa is mert minden élőlényre veszélyes. Nem is szólva arról hogy, honnan kerülne bele a növénybe?
2011. febr. 5. 11:01
 12/21 anonim ***** válasza:
38%

Sziasztok!

Nem akarok akadékoskodni, de tudtommal a sárgabarackmagban nincs cián. Van gyümölcsfánk, a magokat el szoktuk tenni, és később feltörjük őket, majd megesszük.

Az őszibarackról ugyanezt már nem lehet elmondani.

Apukám szerint, aki ért a gyümölcsök nyelvén, abban vannak mérgező anyagok.

2011. júl. 1. 15:08
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
Huhh, megint én. Átolvastam. Úgy értettem, hogy az őszibarackmagban van a méreg.:)
2011. júl. 1. 15:09
 14/21 Sághegyi Csaba válasza:
55%

A ciános barackmag igaz. Az, hogy mérgező, az nem.

JÓL FIGYELJEN MINDENKI, FONTOS INFÓ KÖVETKEZIK, AMIT NAGYON KEVESEN ISMERNEK MÉG ITTHON!

A cián reakcióba lép a benzaldehiddel. Ezek együtt ártalmatlanok, egyetlen valamit pusztítanak, a rákos sejteket. Az észak-pakisztáni "hunza" törzs tagjai soha nem rákosak, mert sárgabarackmagot esznek. Ugyanez a mag a rák gyógyításában 90%-osan hatékony, de fontosabb, hogy a megelőzésben 100%-os. Egyetek belőle sokat!

2011. júl. 7. 00:22
 15/21 anonim válasza:
2011. okt. 18. 23:55
 16/21 anonim válasza:
A barackmagban cián vegyület van, ami ugyan úgy nem mérgező, mint a konyhasóban a klór (NaCl), amit tudvalévőleg az öreg kecskéken kívül az ember is megnyal minden nap.
2012. nov. 9. 20:43
 17/21 viktor123456 ***** válasza:

Srácok ez engem is érdekelne, de körbenézve a neten nagyon ellentmondásos.

Valakinél egy orvosi könyv van, amiben ez le van írva.

Behivatkozhatna már valaki egy orvosi könyvet.

2013. jan. 19. 02:43
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Én is eszem a barackmagot, és semmi bajom nincs tőle. Állítólag már napi 7 szem elegendő a rák megelőzéséhez. Felénk úgy tudja mindenki, hogy a cián csak a magon levő barna, vékony héjban van, azt le kell szedni és egészen biztos nem lesz semmi bajunk tőle.
2014. júl. 9. 21:07
 19/21 anonim válasza:
44%

az orvosok persze hogy tagadni fogják, meg állítják hogy mérgező, mert nekik az a jó, ha betegek(rákosak) az emberek és megvetetik a legdrágább "gyógyszereket" ami semmi sem segít csak az időt húzza, hogy még több pénz menjen a "orvosok" zsebébe...

Röviden: ha nem fizetsz, dögölj meg!

2014. aug. 2. 11:45
 20/21 Veronica16 válasza:
41%
Èn is szoktam barack magnak a belsejèt enni de nem nagy mennyisègben mert kábitoszer hatása van ha sokat fogyasztunk.
2016. júl. 5. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!